Открийте завод "Бачково"

Завод за бутилиране на изворна вода "Бачково" е живописно разположен в Западните Родопи, в близост до с.Бачково и на 1,5км от забележителния Бачковски манастир, датиращ от 1083г. Естествен извор Бачково и бутилиращият завод са разположени на брега на река Чепеларска, която в тази си част формира удивителен дивен каньон. От източната част на завода започва биосферният резерват "Червената стена", носещ името на най-високата отвесна скала в Родопите. Изключителното значение на съхраненото в резервата богатство от растителни и животински видове, както и на живописните скални феномени, намиращи се там, допринасят резервата да е под закрилата на Юнеско от 1977г. насам.

Местоположение

Технологии и продуктивност

Завод за бутилиране на изворна вода „Бачково” е в съответствие с тенденциите и предпочитанията на потребителите за по-здравословен начин на живот, консумирайки бутилирана вода, подходяща за ежедневна употреба.

Капацитетът на бутилиране е 70 000 бутилки на час. Производственият процес е непрекъснат и автоматизиран и е под постоянен лабораторен контрол, осигурен от вътрешна и външна лаборатория. За първи път има изградена автоматизирана система за бутилиране на опаковки от 0,5 л до 11 л. Оборудването е производство на водещата компания Sacmi Италия.

Бутилирана до изора, водата „Бачково” остава недокосната от човешка ръка през целия процес и така вие можете да се насладите на нейния естествен и освежаващ вкус винаги и навсякъде.

Чистотата на въздуха в оборудването за бутилиране и поставяне на капачки е ISO 5 съгласно стандарта ISO 14644-1.

Изворна вода Бачково

Изворна вода „Бачково” е сред националните богатства на България. Естественият извор е известен на месното население от хилядолетия. През 1964 г. Българската държава взема решение да каптира естествения извор. Днес той е разположен на границата на резерват „Червената стена”, защитен от ЮНЕСКО.

Водата е неизменна съставка и ежедневна необходима храна за тялото на човека и консумирането на изворна вода води до природосъобразен начин на живот, здраве и дълголетие. Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейният показател PH 7.23, позволяващ ежедневна употреба, без да натоварва човешкия организъм.

Природно оформения състав и съдържание на минeрaли и соли в изворна вода “Бачково”, отговарят на ежедневните нужди на човешкия организъм и я правят оптимално подходяща за ежедневна употреба от цялото семейство – от кърмачета до столетници.

Изворна вода „Бачково” е богата на хидрокарбонати, които са изключително важни за правилното функциониране на човешкия организъм.

Изворна вода „Бачково” притежава необходимия за здравето на човека естествен баланс на соли и минерали, който се доближава до този на световно признати бутилирани води.

Продуктова линия

Изворна вода „Бачково” се предлага на пазара в модерна и елегантна PET опаковка във вариации от: 0.300 л, 0.500 л, 1.5 л, 3.1 л, 5 л, 7 л и 11л за топъл и студен пазар.

Следвайки вече изградената си пазарна политика, „Нова Трейд” предлага новият продукт на приемливи за потребителите цени, залагайки на изключително високо качество.

Продукт/
Article
Литраж/
Capacity (litеrs)
Брой бутилки в стек/
Pieces in a box
Брой стекове на 1 палет
Boxes per Europallet
Срок на годност/
Shelf life
Spring Water
BACHKOVO
0.30012208 2 Years
0.50012126
1.5684
3.1460
5268
7199
11172

Здраве и забавление с новата детска бутилка на изворна вода „Бачково“!


Експертите съветват:

  • Винаги избирайте за детето изворна вода с ниска обща минерализация, неутрално pH и ниско съдържание на флуор.
  • Поощрявайте детето да утолява жаждата си с вода. Пиенето на вода трябва да се превърне в естествен процес, който да осигури правилното функциониране и израстване на детския организъм.
  • Мотивирайте детето да пие повече вода, предлагайте през целия ден, а не само при поискване. Разговаряйте с детето за правилната хидратация!
  • Дайте личен пример, като се стараете и вие самите да употребявате повече вода. Родителите са тези, от които зависи изграждането на този полезен навик.

Разфасовки:

  • 0.5 L
  • 1.5 L
  • 11 L

Потопете се в света на супер героите!


Разфасовки:

  • 0.5 L

Качество и контрол

Бутилираща технология от световна класа и висок стандарт, запазваща качеството и чистотата на водата
от 100% естествен източник.

Следвайки корпоративната и социална политика на дружеството, ръководството успешно внедри Система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008 и Система за управление на околната среда ISO 14001:2004.

Производството на изворна вода „Бачково” също така е сертифицирано по стандарт IFS Food v 6 – международен стандарт, чието спазване осигурява постоянен качествен контрол и безопасност на бутилирания продукт, като е постигнатo ниво на съответствие „Higher Level”

Дистрибутори

Изворна вода “Бачково” има добре изградена дистрибуторска мрежа, както на територията на Република България, така и в много други страни от цял свят. Фирмата разполага със собствени търговски бази, складови помещения и транспорт, които доставят изворна вода и безалкохолни напитки директно до клиентите.

Изворна вода “Бачково” приветства и насърчава нови дистрибутори за своите вътрешни и външно-търговски пазари за разпространение и продажба на на този природно чист продукт.

При интерес, моля изпратете ни електронна поща на [email protected] с кратко описание на вашата фирма и територията, за която се интересувате. Съответният дивизионен мениджър ще се свърже с Вас и ще Ви предостави евентуалните възможностти и условия за работа.

Формуляр за поръчки

Епохата на траките

Животът по красивото и плодородно поречие на река Асеница (Чая) е една от основните причини за заселването на района в дълбока древност. Множеството археологични находки от епохата на неолита показват, че околността е била обитавана дори и в античността. През второто хилядолетие преди новата ера е началото на цивилизацията на Траките. Счита се, че тракийското племе Беси и сродните им Травси са населявали тези земи. В зависимост от географското разположение, населението се е занимавало със скотовъдство, металообработване и земеделие. Открити са множество крепости, селища, некрополи и светилища. Намерени са находки на различни сечива и предмети от бита на траките, следи от погребения, които свидетелстват за техния живот, религия, бит и култура. Тракийският конник се е смятал за покровител на лозарството, стадата, реколтата, а също и за Бог лечител – с една дума, всеобщ бог на траките.

Вследствие на раздорите между тракийските царе през 46 г. Пр.Хр, римският император Клавдий окончателно завзема Тракия и Родопите и ги превръща в римска провинция. През IV и V в. по нашите земи нахлуват Готи, Авари Хуни и други, а само няколко десетилетия по–късно, и до края на VIII в, от север, прииждат Славяните. Така тракийският елемент се загубил сред морето от Славяни, които заселили Родопите. Обезпокоена от многобройното славянско преселение, властта във Византия решава да построи система от крепости в тази гранична област с цел ограничаване на достъпа на славянските племена към беломорска Тракия през Родопите. Именно от този период, V век, датират крепостта при Долни Воден и Асеновата крепост. Все още на много места в района могат да се видят останки от римски пътища, свързвали градовете по Егейско море с Горнотракийската низина. Не случайно регионът е осеян с живописна красота и благодатна сила с магнетично привличане. В близост се намират множество природни забелижителности и скални феномени.

Известният скален масив Белинташ е обвит в мистерии и загадъчни легенди, които и до днес остават неразкрити. Разположено на живописен скален връх, извисяващ се на 1225 м.н.в, Белинташ е древнотракийско светилище без аналог по нашите земи. Върху него е разположено светилището. В подножието на скалата има непресъхващ извор, а близо до него е намерена сребърна оброчна плочка на тракийското божество Сабазий, бог на плодородието според древния култ на траките.

Бачковския манастир

Разположено в подножието на Родопите, на 400 м.н.в, Бачково се намира на 9 км. южно от Асеновград, разпростряло се живописно по дефилето на река Асеница (Чая). Село Бачково е създадено през 1062 г., а името му идва от данъкът бач (пътен данък), който се е плащал за да преминеш по пътя за Смолян. В местността около Бачково се намират множество стари християнски религиозни средища и центрове, сред които и Кръстова гора.

На около половин километър от село Бачково се намира вторият по големина в България, и един от най-старите манастири на Балканския полуостров, Бачковският манастир. Основан е през 1083 г. от двама братя грузинци, Григорий и Абазий Бакуриани. Както повечето български манастири, и той е бил ограбван и разрушаван няколко пъти. Възстановяването на светата обител започнало в края на XVI в., а църквата „Св.Богородица” била построена през 1604 г. Църквата и до днес пази един от най-старите позлатени дърворезбовани иконостаси в страната, чудотворната икона Св. Богородица Умиление (Елеуса) – едно от най-големите богатства на манастира. Дело на неизвестни майстори, иконата все още не може да бъде точно датирана, тъй като е изцяло покрита със сребърен обков; единствен, надписът “1311” ни дава идея за приблизителната година на изработката и.

След падането на Търново през 1393 г., патриарх Евтимий е прогонен и заточен в Бачковският манастир. Тук са погребани екзарх Стефан и патриарх Кирил, първият български патриарх след св. Евтимий Търновски. Така обителта се превръща в единственото покойно място на българските патриарси и в символ на приемствеността на българската духовност. Интересна е градината на манастира. Там виреят редки видове като джинджифил, райска ябълка, магнолия, китайски бор и лаврово дърво.

Резерват “Червената стена”

Изворът, откъдето се черпи изворна вода „Бачково”, се намира до най-големия от четирите биосферни резервата в Родопите – „Червената стена”. Резерватът е разположен южно от Асеновград в долината на река Асеница (Чая), както и по планинския рид Добростан, в близост до Бачковския манастир. Тук се намира най-високия водопад в Родопите – „Сливовдолското падало”. Той се спуска от височина 50м, а реката е изваяла по своя път множество малки водни каскади и удивителни скални форми в мекия варовик. Водата е толкова бистра и чиста, че човек има усещането, че може да се огледа в нея. Друг водопад е „Бачковският водопад”, който е образуван от карстов разлом с множество ръкави и разклонения.

На територията на резервата са установени 645 вида висши растения, като 38 от тях са включени в Червената книга на България. Сред тези видове са родопското лале, родопският силивряк, паразитното безхлорофилно растение родопска горска майка, една от най-красивите български орхидеи – венерината пантофка, родопски лен, тис и др. Видове, които се срещат само в Родопите и никъде другаде по света са родопскта каменоломка, родопският рожец и декоративният лопен. Резерватът разполага с изключително разнообразен животински свят.

Необикновена растителност

Местността, в която е разположен естествен извор “Бачково”, е богата на необикновени растителни видове. Най-известният от тях е Родопският силивряк, документиран и именуван най-напред в Родопите, по поречието на река Асеница (Чая), край Бачково през 1834 г. Силиврякът е известен още като „Орфеевото цвете”. Интересното за това цвете е, че наподобява митичната птица Феникс. Установено е, че може да преживее над 30 месеца без капка вода и, при овлажняване, започва отново да се развива нормално. Цветето изпада в състояние на анабиоза (мнима смърт).

„Гонда вода” е обявена за историческо място през 1970г., а през 2003г. е прекатегоризирана в защитена местност с цел опазване на вековна гора от черен бор в землището на с. Бачково. Местността „Лале баир” е обявена като природна забележителност за опазване на естественото находище на български ендимит и защитеното растение родопско лале. Защитената местност е и находище на дървовидна хвойна до с.Бачково обявено през 2003г. с цел опазване на естествено находище на този необикновен растителен вид. Територията представлява находище на много други редки и защитени растителни видове като червеникав дебелец, венерин косъм, бодлив залист, пистация и др.

“Натура 2000”

Общоевропейската екологична мрежа „Натура 2000” е най-голямата европейска инициатива за съхраняване на природното богатство и стимулиране на устойчивото развитие в райони със запазена природа. Изграждането на тази мрежа от защитени природни зони се определя от европейското законодателство и има задължителен характер.

“Натура 2000” се създава с цел общи правила за опазване на природата в Европейският съюз. Тя се базира на два нормативни документа на ЕС: Директивата за птиците от 1979 г. и Директивата за местообитанията (хабитатите) от 1992 г. Режимът на програмата не налага прекратяване на човешките дейности. Идеята е с мерките по нея, включително финансово подпомагане, да се стимулира стопанска дейност, която да щади природата и едновременно с това да допринесе за развитието на по-изостаналите райони и да отвори нови възможности пред тях. Целта е, в бъдеще, да се гарантира устойчиво екологично, икономическо и социално управление на зони с общочовешко значение поради тяхното изключително природно богатство. Защитените зони с европейско значение изграждат екологичната мрежа НАТУРА 2000. Те са много по-големи по площ от защитените територии и не налагат забрани за всякакви човешки действия. Напротив, тяхната цел е да се запази природата като ресурс за устойчиво развитие на районите, които попадат в тези зони.

Бачково и вашето здраве

ИЗВОРНА ВОДА „БАЧКОВО” - ВОДА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Приемането на достатъчно количество вода е важна предпоставка за правилния растеж и развитие на младия човешки организъм. Природно обусловният състав и съдържание на минерали и соли в изворна вода “Бачково” я прави изключително подходяща за развитието на деца от най-ранна възраст до столетници и позволява консумацията й без ограничение.

Изворна вода “Бачково” е богата на хидрокарбонати – соли, формиращи се само и единствено при природно условия. Те определят основното физиологично действие на организма и поддържат неговото алкално-киселинно равновесие. В съчетание с натриевиете йони, хидрокарбонатите спомагат за нормализирането на стомашните секрети.

Чрез изворна вода “Бачково” Вие утолявате жаждата на Вашето тяло по природосъобразен и здравословен начин и получавате енергията, която заслужавате! Изворна вода “Бачково” – избор на живот!

Солеви състав

Изворна вода „Бачково” е ценен подарък от природата. Всеки вид вода се характеризира основно със своя солеви състав. Напълно достатъчно е да проверим солевия състав на минерална вода „Бачково” за да се убедим в уникалния баланс, който тя притежава. Изворна вода „Бачково” съдържа:

Са – 70.7мг/л (3.5 мгекв/л) – Калцият е съставна част и съответно задължително необходим елемент за развитието на костната система и зъбите. Той има огромно значение за нормалната работа на всички мускули в човешкото тяло. От него зависи състоянието на цялата скелетно-мускулна система на човека и подържането на двигателната му активност. Недостигът му води до трайни и необратими нарушения в израстването на тялото и неговите физически възможности.

Mg -7.8 мг/л (0.64мгекв/л) – Магнезият регулира работата на сърцето и кръвното налягане. Нуждите на организма от него са минимални, но безусловно необходими за правилния сърдечен ритъм. При недостиг на магнезий има нарушения в сърдечния ритъм, вкл. и при най-младите, организмът губи своята физическа активност и човек чувства постоянна умора, отпуснатост, нежелание и невъзмоност за ежедневна работа. Претоварването на организма с магнезий е рядко възможно - най-често срещано при някои заболявания. Водата е източника, който го доставя на организма в необходимите количества.

Na – 20 мг/л (0.87мгекв/л) - Натрият е мощен реулатор на водния обмен на организма и определя еластичността на стените на кръвоносните съдове. Тези му свойства го правят важен регулатор на кръвното налягане в човешкия организъм. Ето защо приеманите води трябва да имат оптимално съдържание на натрий за да не водят до недостиг или повишен прием на натрий, което е свързано съответно с ниско или високо кръвно налягане и задържане на течности в тялото.

K - 3.1 мг/л (0.08 мгекв/л) - Калият има значение за правилното функциониране на нервните влакна и мускулните клетки, подържа киселинно-алкалното равновесие и подобрява снабдяването на мозъка с кислород. Неговото ниско или високо съдържание в организма може да доведе до тежки и бързи нарушения на сърдечната дейност, свързани със животозастрашаващи състояния, до мускулна слабост, продължаваща дълго време, както и до изразено намаляване на умствената активност. Оптималното съдържание на калий във водата, която приемаме е задължителна предпоставка за нормални физиологични поцеси в организма.

HCO3 – хидрогенкарбонати - 231мг/л (3.8мгекв/л) – Тяхната основна функция е да подържат нормален киселинно-алкален баланс на човешкия организъм, както и подобряват работата на стомаха като не допускат развитие на повишена стомашна киселинност. Нарушението на киселинно-алкалния баланс винаги има сериозни последици върху целия организъм и особено върху функцията на бъбреци, бял дроб, черен дроб. Хидрогенкарбонатите се доставят на организма основно с прием на вода и затова тя трябва да има оптимално съдържание на същите.

Cl – хлориди (хлор) – 7.7мг/л (0.22мгекв/л) Това е елемент, който в организма обикновено успоредява наличието на натрий. Има подобни физиологични характеристики на натрия като оказва допълнително ефект върху нормалното функциониране на централната нервна система и регулира храносмилателната система.

SO4 – сулфати - 69 мг/л (1.44мгекв/л) Сулфатите подобряват дейността на храносмилателната система, възпрепятстват неблагориятното въздействие на мазнините върху човешкия организъм и активно участват в обезвреждането на различните токсични вещества попаднали там.

F – флуор-0.47мг./л(0.025мгекв/л) – Флуорът е елемент, който има много голямо значение за подрастващите и децата. Значението му се определя в ролята при правилния растеж на организма, на зъбите и тяхното оформяне. По-често се наблюдава неговия недостиг и рядко повишено съдържание в организма. Неговият недостиг е основно отговорен за образуване на кариес на зъбите, особено при деца.

Съотношението на разгледаните дотук вещества, съдържащи се в изворна вода „Бачково” е балансирано от самата природа без допълнителна човешка намеса. Практиката и изследванията доказват, че използването на качествена вода предпазва организма от заболявания и удължава човешкия живот. Чистата вода е безценна. Тя е необходима на всеки човек независимо от възрастта. Лекарите препоръчват на ден да се изпиват не по-малко от 1,5 – 2 литра вода в зависимост от възрастта, телесното тегло и особеностите на физическата активност. Изворна вода "Бачково" утолява жаждата и се отличава с приятен вкус. Ежедневната и употреба оказва положително въздействие на всички системи в човешкия организъм. Ниското съдържание на соли не натоварва бъбреците и предотвратява отлагания в кръвоносните съдове. Здравето на човека е функция от качеството на използваната питейна вода.

Видове вода

Съгласно законодателството на Република България, “натурална минерална вода” е вода, която произхожда от находище на минерална вода, добива се от един или повече естествени извори или изкуствено изградени водоизточници, има строго оределен и постоянен, в рамките на естествените колебания, дебит, температура, минерален състав, съдържание на микроелементи и други компоненти, които й придават специфични свойства и я отличават ясно от обикновената питейна вода. Тя е микробиологично безопасна, първоначалната й чистота и състав остават непроменени поради дълбокия й подземен произход и защитеност срещу замърсяване на находището на минерална вода, от което произхожда, и при производството й са спазени изискванията на законодателстово.

“Изворна вода” е вода, която произхожда от дълбоко разположен водоносен хоризонт, който не е находище на минерална вода и се добива от един или повече естествени извори или изкуствено изградени водоизточници. По микробиологични, физико-химични, химични и радиологични показатели изворната вода е подходяща за питейна употреба в нейното натурално състояние. При производството и са спазени изискванията на законодателството и се бутилира в завов, свързан с директна тръбопроводна връзка в района на водоизточника.

“Трапезна вода” е всяка вода от подземен или повърхностен водоизточник, третирана или нетретирана, която отговаря на изисванията на Наредба №9 от 2001 г. за качеството на водата, предназанчена за питейно-битови цели (обн. ДВ, бр. 30 от 2001г.м изм., бр. 87 от 2007 г.), но не отговаря на изискванията за натурална минерална или изворна вода и при производството й са спазени изискванията на наредбата.

Статии и публикации

Експертно мнение за ИЗВОРНА ВОДА "БАЧКОВО"

проф. д-р Емил Паскалев, дм Ръководител Катедра по нефрология на Медицински университет - София Ръководител на Клиника по нефрология и трансплантация Университетска болница Александровска

Характеристика на бутилираните води в България
 Част 1. Минерализация на водите
 Част 2. Съдържание на катиони и аниони

Мария Кънева, Иван Игнатов, Сийка Козлуджова, Георги Костов Университет по хранителни технологии, Пловдив

Бачково и околната среда

С грижа към природата, за по-чиста околна среда!

С изграждането на новия завод за бутилиране на изворна вода „Бачково”, ръководстото на „Нова Трейд” ЕООД си постави като основна цел производството да бъде в хармония със заобикалящата ни околна среда, запазвайки чистота на природата.

Дружеството приоритетно сътрудничи с доставчици, които имат внедрени системи за управление на качеството, околната среда и безопасността на храните, спазвайки основните принципи за производство. Така обединени, усилията на всички партньори се стремят към намаляване на вредното въздействие върху екологичното равновесие на планетата.

Завод за бутилиране на изворна вода “Бачково” непрекъснато подобрява действащите си технологични процеси и внедрява нови, еко-съобразни иновации, с цел намаляване на неблагоприятните въздействия върху околната среда, запазвайки високото качество на произвежданата продукция.

Новини

Във връзка с отбелязването на Световният ден на водата 22.03.2023г. административната сграда на район „Южен“ грейна от прекрасните рисунки на учениците взели участие в конкурса за рисунка, обявен от кмета г-н Костадин Язов.

Водни капки и множество колибрита се усмихваха от рисунките на децата.

Темата на конкурса: „Да направим каквото можем“ беша свързана с легендата за колибрито, което макар и малко решило да помогне за потушаването на горския пожар с думите „Правя каквото мога“.

„Ако всеки направи каквото може, можем да спасим водните ресурси от изчезване, както и да опазим нашата планета“- сподели кмета на район „Южен“ г-н Язов.

Наградените участници получиха грамоти за първо, второ и трето място и изворна вода “ Бачково“ от спонсора „НОВА ТРЕЙД“ ЕООД от зам. кмета на района г-н Панко Енев.


По случай "Световния ден на водата”

По случай "Световния ден на водата”, „Нова Трейд“ проведохме кампания сред потребителите за ползите от правилната хидратация, избор на подходяща вода за ежедневна употреба, разликите между различните видове води. Благодарим на нашите клиенти за доверието!


"Мисия Лаута“ - третата мащабна акция по почистване

Стотици пловдивчани запретнаха ръкави, за да направят града едно по-добро място за живеене. Чистенето на парк "Лаута", наричан "белите дробове" на Пловдив, се превърна в традиция. Стотици пловдивчани – не само от „Тракия“, а и от другите части на града, се включиха в досегашните две акции. При първата – през октомври 2021-ва, бяха събрани и извозени над 30 камиона с растителен отпадък, а през април 2022 година – 49 камиона. А ние ги подкрепихме с чиста изворна вода.


ФЕСТИВАЛЪТ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА СОФИЯ 2022

Събитието отново събра обичани творци, в подкрепа на обществено-значимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник на време. Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България. Музикалният форум тази година е насочен към подкрепа на каузата за повече българска музика в национален ефир. Именно затова слоганът e „За повече българска музика в национален ефир“.


Боровец беше домакин на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев"

Форумът е с дългогодишна история, но за първи път се организира в зимния ни курорт. Директорът на събитието д-р Татяна Илиева амбициозно обяви, че целта на организаторите е да превърнат курортния комплекс Боровец в по-известно място за културна дестинация от швейцарското градче Монтрьо, домакин на световноизвестен джаз фестивал. В международното събитие в Боровец участваха музикални светила от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея. Сред познатите имена са тези на Васил Петров, Влатко Стефановски трио, Розалия де Соуза, Михаил Йосифов, Джулиан Марли, Антонио Флинта квартет, Антони Дончев и много др.


Международен детски плувен турнир „Смели делфини“


Международен детски футболен турнир Mistral Cup.


Празнуваме 1 юни!

Кметът на район „Южен“ откри празникът в парк „Белите брези“. В тържеството взеха участие над 220 деца от седем училища и арт клубове. Школата по модерни танци „Ненси-Денс“ със своите 12 години опит и музикалните школи „Арт Войс“ и „Музика Нова“ гарантираха на малчуганите и техните родители едно незабравимо изживяване, изпълнено с много танци, песни и великолепно настроение.


Празнуваме 24 май в Пловдив


Мисия Лаута 2

Близо 500 доброволци се включиха във второто издание на мащабната инициатива за почистване на парк „Лаута” от изсъхнала растителност. Тя бе под надслов „Мисия Лаута 2” и се организира съвместно от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, директорът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев и съмишленици.

През уикенда деца, жени и мъже на възраст от 5 до 80 години дадоха своя принос за опазването на „белите дробове” на район „Тракия”. Сред тях бяха военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, спортисти, студенти, представители на украинската общност в града, жители на района и граждани, за които парк „Лаута” е любимо място. Те вложиха време и енергия в работата си за изнасяне на клоните и дърветата на достъпни за техниката места.

За тяхната хидратация за втора поредна година се погрижи изворна вода „Бачково”.

Само за първите три часа техниката извози 22 камиона суха растителност, която предварително бе подготвена от служителите на общинското предприятие.

След усилената работа участниците в „Мисия Лаута 2” се събраха край сцената, на която за доброволците пя Керана.


Благотворителна инициатива Спорт кауза – „Ти можеш“

Ние от Изворна вода вода сме част от благотворителна инициатива Спорт кауза –„Ти можеш“, идеята на кампанията е да се отделят 5% от всяка продажба, осъществена през бързоразрастващата се платформа за търговия WES.BG, независимо от стойността на закупената стока, които да се събират в обща набирателна сметка. И тъй като WES.BG е от Пловдив, то каузата им се насочи към 5 Пловдивски спортни клуба:
1. Спортен клуб “Легионь”
2. Спортен клуб по художествена гимнастика “Тракия Пловдив”
3. Гимнастически клуб “Спартак”
4. Спортен клуб по лека атлетика “Ботев Пловдив”
5. Картинг клуб “Гърков”
Заедно можем да направим света на нашите деца по-усмихнат. А това е първото събитие от многото предстоящи...


Световният ден на водата 2022

Световният ден на водата 2022 е посветен на подземните води, а мотото е: „Да направим невидимото видимо“

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Фокусът му е върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаба, отчитайки, че към 2 млрд. души на планетата живеят без достъп до питейна вода. Тази година празникът в Пловдив се проведе в Дом на културата „Борис Христов“- 15 изпълнения на различни групи от детски градини, училища и формации изпълниха танци и стихчета посветени на водата. Кулминацията на празника беше изложбата на различни макети на тема „Световен ден на водата“


Купа „Странджа” 2022

73-ото издание на Купа „Странджа“ тази година събра 345 боксьори от 36 страни от цял свят. Конкуренцията бе на изключително високо ниво, като специалистите определиха турнира като мини световно първенство. Това се дължи и на факта, че тази година турнирът е със „златен“ статут към Диамантената лига на международната федерация ИБА. Радослав Росенов и Светлана Каменова са новите носители на Купа „Странджа“- те получиха трофеите от президента на Българска федерация бокс Красимир Инински.


"Спортист на Пловдив 2021" отличи най-добрите ни спортисти

Най-добрият български плувец Йосиф Миладинов стана спортист номер 1 на Пловдив за 2021г. Миладинов завърши на осмото място във финала на Олимпийските игри в Токио, стана сребърен медалист на голям басейн на европейското и спечели два златни медала на европейското за младежи. На второто място беше класирана световната шампионка по аеробика Дарина Пашова, а трети е тенисистът Димитър Кузманов. Най-добър млад талант на Пловдив стана състезателката Борислава Иванова от Ск Аеробика АМД. На второто място завърши гимнастичката Гергана Трендафилова, а трета е лекоатлетката Пламена Миткова. Обявяването на победителя стана на церемония в Градска галерия 1921. На нея присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, ресорните зам. кметове Георги Титюков и Тодор Чонов, директорът на "Спортни и младежки дейности" Петър Зехтински, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов и Атанас Узунов.


Маратон Пловдив 2021 се превърна в най-успешният досега! Паднаха два рекорда!

Шестото издание на Маратон Пловдив се превърна в най-успешното до сега! Общо 960 състезатели успяха да пресекат финалната линия в двете дистанции. От тях 251 мъже и 52 жени се пробваха в класическата маратонска дистанция, както и 657 на полумаратон, от които 190 жени. Маратон Пловдив 2021 има своите нови рекордьори! Победителят при мъжете на класическата дистанция е Богдан Семенович от Украйна, който спря хронометрите на 2:18:16 часа. Тази година организаторите от СКЛА "Маратон Пловдив" подготвиха сериозна атракционна програма по цялото трасе, за да поддържат духа на участниците. Още в тунела под Стария град атлетите бяха посрещнати от духовия оркестър на Пловдив, в парка "Лаута" ги очакваше анимация с канго джъмпс. Фолклорен ансамбъл пое щафетата на Асеновградско шосе, а рок-група Chongi & the Smokers ги посрещна на бул. "Марица. Както и в предишни години, програмата на маратона включи бягане за деца от 6 до 13 години, което се състои в деня преди старта на маратона, в събота от 10:30 часа. Те направиха две обиколки в Цар Симеоновата градина, по предварително маркирано трасе, и завършаха на пл. "Централен", където ще ги очаква вкусно парче торта.


Десето юбилейно издание на триатлон "Купа Триекстрийм Пловдив 2021"


Пловдив беше домакин на Световно първенство по гребане за юноши и девойки

Шампионатът на планетата се проведе на Гребния канал в Пловдив от 11 до 15 август 2021 г. Над 600 юноши и девойки от 43 страни се надпреварваха за първите места. В класирането по медали на първо място е отборът на САЩ с 3 златни и 1 бронзов, следван от Германия с 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови и Румъния – 2 златни и 1 бронзов. Двойката ни без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов се сбори здраво за бронзовия медал, но не успя до го изтръгне от греблата на канадската лодка. Титлата спечели Румъния, а среброто замина за Германия.


Фестивал за фолклор


Sunny Move Fest


Future Stars Basket Camp

Баскетболен камп събра младите таланти в Панагюрище, освен усилени тренировки и много емоции, децата имаха и лекции от спортен психолог за мотивацията. Димитър Димитров - национален състезател по баскетбол и капитан на БК Балкан Ботевград, Ива Пранджева - шампионка по троен скок от близкото минало, а в момента треньор по лека атлетика и кондиционен треньор, Деси Ангелов, най-успешната треньорка по баскетбол на възраст 16-20 годишни момичета във Франция, Мондевил, Георги Давидов са малка част от екипа на събитието. Целта и мотото на кампа е: Спортът е най-добрата здравна профилактика!


За по-красив и чист Пловдив

Маси за игра на шах, табла и „Не се сърди човече“ вече са част от пространството до детската площадка на Младежкия хълм. Общо 12 нови пейки са монтирани в парковата зона и по алеята към върха на тепето. Поставени са и кошчета за отпадъци. Придобивките са по проект на Лайънс клуб „Евридика“, осъществен с подкрепата на LCI, Лайънс клуб „Пловдив“, Община Пловдив, районите „Централен“ и „Южен“, ОП „Градини и паркове“ и дарители.


„Диабетен патрул“ следи пловдивчани

С активната подкрепа на Лайънс клуб “Евридика”, Лайънс клуб “Пловдив”, община Пловдив и Велообщество Пловдив на 06 юли, града на тепетата, най-старият жив град в Европа и шести в света – Пловдив, посрещна Диабетния патрул и се включи в проекта “България срещу диабета” на Лайънс Клуб “Видин”.

На площад Централен се направиха безплатни измервания на кръвна захар на пловдивчани и чуждестранни гости на града. На всички, които се изследваха се раздаваха информационни материали за Диабет и студена вода, осигурена от от Изворна Вода Бачково.


VII издание на Фолклорния танцов фестивал Хоро край Пирина


Държавно първенство по художествена гимнастика в зала „София“


Над 1800 деца се включиха в зимното издание на детския футболен турнир Купа „София“

Купа „София“ е най-големият детски турнир в страната. През последните шест години с перфектната си организация и висока конкурентноспособност се утвърди като една от най-силните надпревари за подрастващи млади футболисти. „Битката за София“ обединява в едно най-добрите школи в България. Над 1800 деца се включиха в зимното издание от 18 до 21 февруари, в турнира участваха 112 отбора от седем възрастови групи - от 2008 до 2014 г. В рамките на четири дни се изиграха 224 мача, бъдещите таланти показаха своите качества, преживяха много емоции, участваха в запомнящите се двубои. Тазгодишната надпреварата се проведе под лозунга „Завръщане към футбола“ като организацията е изцяло съобразена с противоепидемичните мерки в България. И това издание е под инициативата “UEFA RESPECT“, основната цел на организаторите е участниците да следват правилата на феърплея, за тяхна мисия са приели да изграждат не само футболни таланти, но и да възпитават подрастващите извън терена да бъдат личности. Домакини на турнира отново са най-модерните спортни бази в София – Национален стадион „Васил Левски“, комплекс „Царско село“, комплекс „ДИТ“, Национална спортна академия и др. Подбирани са най - добрите изкуствени терени за зимата, за да са сигурни организаторите, че условията ще бъдат на високо ниво. Следвайки традицията и това издание на Купа „София“се проведе под егидата на Българския футболен съюз и на Столична община.


72-ри Mеждународен боксов турнир „Странджа“

Стойка Кръстева (51 кг) и Радослав Панталеев (91 кг) спечелиха купа „Странджа“. Те ликуваха с отличието при жените и мъжете в 72-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа. Общо 13 шампиони бяха излъчени впоследния ден на надпреварата, която завърши днес в зала „София“. Участие взеха близо 300 боксьори от 35 държави. България спечели най-много златни медали. Освен Стойка Кръстева и Радослав Панталеев, с титли се поздравиха Станимира Петрова (57 кг), Даниел Асенов (52 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).


„Цар Симеон 1896" обра медалите в шампионата на писта

В зала „Колодрум: Пловдив се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст и мъже елит. Събитието е част от официалния Календар на Българската федерация по колоездене. Освен ежегодните дисциплини, за първи път в надпреварата беше включена зрелищната дисциплина „Керин“. В отворения шампионат се включиха национални и клубни отбори от всички балкански страни, Чехия и Германия. Националът ни Николай Генов и съотборниците му от ПКД "Цар Симеон 1896" категорично обраха отличията на това първенство. Николай Генов спечели 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Опитният ни състезател безапелационно финишира първи в дисциплините омниум, издържливост по точки, издържливост чрез елиминации и на 4 км. индивидуално, втори на 4 км. отборно и трети на темпови обиколки. Именно на 4 км. индивидуално мъже елит Генов даде трето време в историята на българското колоездене, само на 6 секунди от рекорда на България. Неговият съотборник Константин Маринков спечели златото на скрач, а като цяло ПКД "Цар Симеон 1896" завърши на първо място в отборното класиране.


Първо злато за България от Европейското по бокс в София

България спечели първи златен медал от европейското за юноши и девойки в София. Заслужи го Кристиян Цветанов, който в категория до 46 килограма победи Расул Магомедов (Рус) с 4-1 съдийски гласа. Срещата бе много оспорвана, като решаваща за победата на българина бе бързината му. България има четирима сребърни медалисти от европейското, на което София е домакин. Това са Тони Сотиров, Серги Владояну и Кирил Борисов при юношите и Румяна Александрова при девойките. От първенството с бронзови медали се окичиха Емил Кръстев, Стилиан Страхилов и Георги Стоянов.


Пловдив - домакин за първи път на Европейско по колоездене

Изворна вода „Бачково“ отново подаде ръка и се погрижи за хидратацията на състезателите.

В исторически план това e най-голямото международно колоездачно събитие в България, надминавайки по мащаби и значение европейското първенство на шосе през 2007-ма в София. Предоставянето на това домакинство е също така несъмнен жест на доверие към новосформираната Българска Федерация по Колоездене, която съвсем наскоро стана и пълноправен член на Световния колоездачен съюз. Надпреварата е последната проверка за състезателите преди Олимпийските игри в Токио през 2021 година. Участваха над 200 състезателя от 22 държави, в 11 дисциплини при мъже и жени съответно: спринт; кейрин; отборен спринт; 1 км на място (1 km tt) / 500 м на място (500 m TT) - за жени; отборно преследване 4 км; индивидуално преследване 4 км. индивидуално преследване 3 км - за жени; състезание по точки; скрач; медисън; омниум и елиминация.


КУПА ТРИЕКСТРИЙМ ПЛОВДИВ 2020

В Пловдив за поредна година се проведе дуатлона Купа Триектрийм Пловдив.

Състезателите се надпреварваха в следните дисциплини/дистанции:

- 5км бягане/20км колоездене/2км бягане. Участници: За лица родени 2003г. и по-големи.
- 2км бягане/10км колоездене/1км бягане. Участници: За лица родени от 2009 до 2004г.
- 500м бягане/2км колоездене/200м бягане. Участници: За лица родени 2010г., 2011 г. и по-малки.

Нова Трейд отново подкрепи всички спортисти с изворна вода „Бачково“ и други напитки.


Маратон Хайдушки пътеки 2020 - Из дебрите на сливенския балкан

Маршрутът стартира от центъра на град Сливен, планинската част премина изцяло през територията на природен парк Сините камъни. Маратонът се проведе в три категории:

- маратон (42.195 км)
- полумаратон (21 км)
- четвърт маратон (12 км)


HARD ENDURO SOPOT 2020

Ендуро Екстрийм Сопот отново беше домакин от 6 ти кръг на Републикански шампионат на България 2020.

Както и миналата година, център на събитието е Мотополигон „Мурла“ – непрестанно развиващ се, включващ в себе си всички удобства за организиране на мотоциклетни мероприятия. HARD ENDURO SOPOT 2020, е състезание от националния шампионат за 2020 година. То се придържа към Правилника за организиране и провеждане на състезания от националния БГ-Х Ендуро шампионат. За повишаване на тонуса и концентрацията се погрижихме ние от „Нова Трейд“, дарявайки енергийната напитка Taff и изворна вода „Бачково“ за добра хидратация.


Над 300 пожарникари от цялата страна мерят сили в Републиканско първенство по пожаропиложен спорт

Над 300 огнеборци от цялата страна се включиха активно в Републикански преглед по пожароприложен спорт. Той се провежда за 48 път от 30 септември до 2 октомври на лекоатлетически стадион „Пловдив“ до Гребната база. Отборите в надпреварата са от факултета „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академия на МВР и 29-те регионални дирекции по „Пожарна безопасност и защита на населението“ в страната. В тазгодишното издание, на което присъстваха комисар Николай Николов, Директор на ГДПБЗН, заместник-кметът Георги Титюков, областният управител Дани Каназирева и директорите на регионални дирекции пловдивските пожарникари са подкрепени и от доброволното формирование „Пловдив 112“.

Дисциплините, в които огнеборците се състезават са четири:
- Изкачване на щурмова стълба, с която се достига последователно до втори, трети и четвърти етаж на кула с максимална височина за изкачване – 10.85 метра;
- 100-метрова пътека с препятствия, при което трябва да се преодолее двуметрово препятствие преминаване по 8-метровата греда, разгъване на шланга, скопчаване с разклонител и струйника;
- пожарна щафета 4х100 метра с препятствия – колективна дисциплина, при изпълнението на която се демонстрира бързина, ловкост, съобразителност, екипна работа, професионално умение и майсторство;
- бойно разгръщане от мотопомпа – колективна дисциплина със седем участници.


Невероятните деца от Арт Войс Център с вокален педагог г-жа Руми Иванова показаха класа и талант в концерта на Римски стадион гр.Пловдив: Пловдив - СтоЛица на песента“


Lion Heart Ultra Cross Triathlon 2020

В Триатлон Лъвско сърце тази година сили премериха 467 състезатели в категории Ултра и Щафета, 140 км плуване, колоездене и бягане. Уникален спортен празник, предизвикващ всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация да надскочат собствените си граници в едно уникално приключение.


Европейска седмица на мобилността под мотото „Избери как да се придвижваш“


Държавно първенство по художествена гимнастика категория „А“


Клуб по художествена гимнастика ЦСКА бяха домакин на държавно първенство при ансамблите, категория “Елит” и “Б” категория


„Музика в Парка“ за малки и големи

Спектакълът, който Опера Пловдив представи като партньор в интересното начинание на кметството на район „Южен“ е „Вълшебната флейта“ - адаптация за деца на една от най-известните опери от Моцарт. Режисьор е Росица Костова, художник -Николина Костова – Богданова, акомпанимент - Рита Дечкова Дечева.

В рамките на един час сладкодумната "Госпожа Опера" разказа вълшебната история за младия влюбен принц, за една красива принцеса, за един ловец на птички, за една зла Кралица на нощта и за един добър магьосник. Участваха солистите на Опера Пловдив: Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Ива Ананиева, Тодорка Митковска, със специалното участие на Арина Христова

Преди спектакъла, децата от публиката имаха възможност да се включат в урок по актьорско майсторство, заедно с децата от Академията на Госпожа Опера и техния преподавател Даниел Русев.

В целодневната програма на „Музика в Парка“ се включиха още: Ансамбъл „Тракия“, с главен худ. ръководител проф. Даниела Дженева, „Биг Бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев, обичаната Група Респект и DJ-ите Пачо & Пепо.


Националният конкурс за млади изпълнители в Пловдив

За 17-та поредна година се проведе Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН, а финалът му се проведе в Лятно кино "Орфей". Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – ОДК - Пловдив със съдействието на Община Пловдив, В първия етап на конкурса участваха над 250 деца - 143 солиста, 11 дуета и 15 вокални формации от 19 области на България. До финалната фаза бяха допуснати 63 деца и младежи от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи само в категория солисти. Изпълненията и на двата етапа се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ "Паисий Хилендарски", продуценти.


Страшни кукери, благозвучни гайди и ритмични танцови стъпки прогониха злото от Пловдив

Основен организатор на събитието „Дрескод: звънче“ или „Благотворително звънче“, е Смиляна Захариева – жената с най-мощния глас в света, вписана в книгата с рекордите на Гинес. Организаторите сформираха два пункта, от които публиката да се снабди със звънци с мартенички, да остави своето дарение в полза на благотворителната кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ и да се присъедини към кукерските и музикални състави. Датата 1 март, когато всички българи по традиция се закичват с мартенички за здраве и късмет, съвпадна и с друг голям празник – Сирни Заговезни. Позабравен в градски условия, празникът бе удостоен с внимание, интерес и внушително многохилядно присъствие. Празникът беше специално за децата ни, за да знаят, да се радват, да се запознаят на живо с невероятните колоритни архетипни образи и символи при кукерите. Кампанията е организирана от УМБАЛ „Свети Георги“ с цел изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който от старите си и рушащи се сгради да се преместят Клиниката по педиатрия заедно с Детско спешно отделение, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

Благодарим за честта, която ни оказахте, да сме част от това благородно начинание.


Над 1700 деца се включиха в зимното издание на детския футболен турнир Купа „София“

През последните четири години с перфектната си организация и висока конкурентоспособност се утвърди като една от най-силните надпревари за млади футболисти като това издание беше под мотото “UEFA RESPECT, основната цел на организаторите е участниците да следват правилата на феърплея, тяхната мисия е да изграждат не само футболни таланти, но и да възпитават подрастващите извън терена да бъдат личности. Следвайки традицията и това издание на Купа „София“ се проведе под егидата на Българския футболен съюз, Столична община и с подкрепата на „Нова Трейд“. В четиридневния турнир участваха 96 отбора от различни възрастови групи - от 2007 до 2013 г. В 192 мача бъдещите таланти показаха своите качества, преживяха много емоции, участваха в запомнящите се двубои. Домакини на турнира отново бяха най-модерните спортни бази в София – комплекс „Царско село“, комплекс „ДИТ“, Национална футболна база “Бояна“, Национална спортна академия „Васил Левски“.


Международен турнир по бокс СТРАНДЖА 2020

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев официално откри 71-вото издание на турнира за купа "Странджа". Надпреварата се проведе в зала "София" в Борисовата градина. Купа "Странджа" е един от най-силните турнири в света. А в тази олимпийска година е добра проверка за боксьорите ни преди квалификациите за Токио 2020. Около 300 състезатели от 32 страни при мъжете и жените се включиха в 71-то издание на най-стария международен боксов турнир в Европа Купа Странджа. Надпреварата беше подготовка за българския национален отбор за предстоящите ключови олимпийски квалификации в Лондон и Париж през март и май, на които родните състезатели ще се борят за квоти за Токио 2020. Българските любители на аматьорския бокс видяха отборите на САЩ, Русия, Украйна, Панама, Казахстан, Индия, Бразилия и Ирландия. Българските боксьори завършиха 71-вото издание на Купа „Странджа“ с 3 златни (Даниел Асенов, Благой Найденов и Радослав Панталеев) и 5 бронзови медала (Габриела Димитрова, Деница Елисеева, Мелис Йонузова, Боян Асенов и Симеон Чамов).


Турнирът "ПЛОВДИВ СИТИ КЪП"

В четиридневния турнир участие взеха 32 отбора и се изиграха 96 мача. Участниците бяха набор 2010 и набор 2011. Повече от 400 деца играха и се забавляваха на футболния терен. Дни, изпълнени с незабравими моменти, радост, сълзи, щастие, много голове и пропуски. Станахме свидетели на незабравими двубои, обрати, елиминации, дузпи, както и на отигравания, спиращи дъха.


НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СПЕКТАКЪЛ НА "ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА" ДОСЕГА

За първи път в София се проведе невиждан гала спектакъл на „Златните момичета“ организиран от Българската федерация по художествена гимнастика! В него взеха участие всички невероятни, настоящи национални състезателки от ансамбъла и индивидуалното, които България и светът толкова много обичат. Освен тях в шоуто се включиха и представителки от 14 клуба по художествена гимнастика от София, които представиха школите си от най-малките до вече порасналите гимнастички. Голямата изненада за феновете на гимнастиката беше и ексклузивното участие на група СКАНДАУ. В събитието се включиха още Дивна, Д2, Iskren Tonchev - Искрата, Веси Бонева и Дара Екимова, с изключителни изпълнения в подкрепа на Златните момичета на България! Специално участие имаха и DEEP Zone Projects , които написаха химна на Световното първенство в София - той прозвуча отново на живо със специално подготвена хореография.


XI Международния шахматен фестивал „Криле на интелекта“ 2019

В него взеха участие състезатели от Гърция, Турция, Македония и много клубове от цяла България. Шахматните битки бяха разделени на два турнира по класически шах– турнир „А“ за възрастови групи от 10, 12, 14 И 16 години и турнир „Б“ за деца до 7 и до 9 години. Турнир „А“ стана най-силният юношески турнир в България за 2019г., след като в него се включиха най-силните деца и юноши от цяла България. За забавление бяха предвидени и турнири по блиц/ бърз шах/, в които на гости беше дошъл пирата Джак Спароу, който окуражаваше децата в пиратските битки и накрая награди призьорите. В Програмата на Фестивала бяха включени още мероприятия за издигане на духовното и интелектуално развитие на децата и юношите на България. Победители в турнирите по класически шах станаха – Турнир „А“ Стоян Стоянов“ – ШК „Асеновец – 2006“ и Георги Колев – ШК „Чесбомб“. Отлично се представиха и състезателите на Организатора на фестивала – Шахматен клуб Пловдив.


Международен турнир по художествена гимастика „Victoria cup“

На 08,09 и 10.11.2019г. в зала „София“ се проведе първият Международен турнир по художествена гимастика „Victoria cup”, организиран от спортен клуб „Виктория“ – София, с подкрепата на район „Нови Искър“ и Столична община.

Клубът развива изключително успешно дейността си под ръководството на световната ни шампионка Йорданка Георгиева, като всяка година отваря вратите си за деца с желание и любов към любимия спорт – художествената гимнастика.

Приоритетна цел на компанията ни е да подпомагаме развитието на физическото възпитание и спорт, като особено важни са нас са децата. В тази връзка, отчитайки важността на правилната хидратация за спорта и развитие на подрастващите и по време на този турнир оказахме подкрепа при провеждането на спортната инициатива.


Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2019“

Осми Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2019”, който се проведе в гр. София, под патронажа на Министерство на Образованието, Министерство на Културата на Република България, кмета на гр. София – г-жа Йорданка Фандъкова. Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи Българския фолклор, както и песните на великата певица Надка Караджова. С общи усилия – организатори и професионално жури дадоха шанс и мотивация на фолклорните таланти да творят, да се усъвършенстват и да излязат на открито съревнование за доказване на своя талант. Тази година организаторите подготвиха Едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители – певци, музиканти, любителски Ансамбли, танцови състави, независимо от категорията и възрастта, както и Златни, Сребърни и Бронзови медали. Конкурсът е по–различен от други подобни с това, че всички Лауреати – стипендианти (индивидуални или Ансамбли) са участници в престижни концерти през цялата следваща година чрез проекта „Светлини и таланти. Ние от Нова Трейд подкрепяме конкурса, вярваме, че благодарение на фолклора всеки народ успява да съхрани националната си идентичност, да опознава и пази традициите и обичаите, да ги разпространява по най-достойния начин пред света Ценим конкурси, символи на богата духовност и родолюбие.


Юношите ни завършиха първи в отборното на Балканиадата по борба

Юношите ни в свободния стил завършиха първи в отборното класиране на Балканиадата в Панагюрище. Тимът спечели 17 отличия, от които златните са 4. В останалите възрасти и стилове младите ни таланти са втори. Първенството бе за юноши и девойки, момчета и момичета, кадети и кадетки в свободния и класически стил. За първи път от над 30 години България бeше домакин на Балкански шампионат по борба. На тепиха излязоха над 400 състезатели от 8 държави. Юношите ни в свободния стил завършиха първи в отборното класиране. Тимът спечели 17 отличия, от които златните са 4.

На официалното откриване присъстваха Христо Маринов, председател на БФ Борба, Валентин Райчев, генерален секретар, Тибор Паласти, съдия от Международната федерация (UWW).


За поредна година състезатели събудиха своите лъвски сърца в Ултра крос триатлон

За четвърта поредна година единствения по рода си ултра крос триатлон "Лъвско сърце" предизвиква всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация да надскочат собствените си граници в едно уникално приключение в сърцето на Странджа планина и Приморско.

Състезанието се проведе в две категории УЛТРА и ЩАФЕТА и тества възможностите на атлетите самостоятелно и в отборно предизвикателство от двама или трима участници.

Етапите включват 3 км плуване в залив "Перла", 116 км планинско колоездене из дебрите на Странджа и 21 км бягане в резерват "Ропотамо" с обща дистанция 140 км. и контролно време от 13 часа.

Трасето преминава през четири природни резервата и покрай 12 тракийски светилища и прекарва състезателите през някои от най-недостъпните и мистични кътчета на Странджа планина, за да разкрие пред тях огромното природно и културно богатство на този регион. Тази година събитието се проведе в Приморско и в него се включиха над 380 участника. От всички състезатели успешно финишираха 100 души в категория "Ултра" и 74 отбора в категория "Щафета", което е показателно за подобряването на нивото на всички участници.


Нова Трейд ЕООД ще бъде част от Anuga 2019 в Кьолн

От 5-9 октомври 2019 г. в Кьолн, екипът на Нова Трейд ЕООД ще бъде част от Anuga 2019, най-големият търговски панаир на храни и напитки в света.

Международното изложение ANUGA се провежда веднъж на две години и е най-голямото и известно изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост в света.

Събитието обединява в себе си 10 самостоятелни специализирани изложения и ние ще очакваме своите клиенти и партньори на изложението.

За повече информация: прочетете тук


Лятно издание на детския футболен турнир „Купа София“ 2019

Лятното издание на Купа “София” премина с много положителни спортни емоции, футболната надпревара отново беше под егидата на Столична община и Български футболен съюз. Този път турнирът събрa 48 отбора от 6 възрастови групи в периода от 22.08.2019 до 25.08.2019г. Надпреварите се проведоха на Национален стадион “Васил Левски”, Национална футболна база “Бояна и спортни комплекси “ДИТ” и “Царско село” в Драгалевци.


В Сандански връчиха титлите "MISS & MR. GRAND SEA WORLD" 2019

Сандански беше домакин на поредното издание на световния конкурс за красота Miss & Mr. Grand Sea World. Всяка година състезанието си има мото, тазгодишният слоган беше "Усети приятелството".

Градът за втора година беше домакин на надпреварата, в конкурса блеснаха 41 участници от 21 страни, които се състезаваха в четири категории: Мини мис и мистър, мис и мистър Тийн, Мис и Мистър и Мисис.


Хард Ендуро Сопот „Купата на Вазов“ 2019

Хард Ендуро Сопот „Купата на Вазов“ 2019 е втори кръг от Републиканския ATV X-Cross шампионат.

„Нова Трейд“ подкрепи екстремните участници с Taff, енергийната напитка, която освежава и тонизира духа и тялото, активира концентрацията и реакциите на състезателите.


Хоро край Пирина

На 22 юни 2019 година се проведе за 5-та поредна година международния фолклорен танцов фестивал "Хоро край Пирина". Той събра любители танцьори от цяла България на сцената на Летния театър в град Сандански.

Първият фестивален ден започна с дефиле с народни носии от площад "България" през целия град ,чак до парка. Под звуците на тъпани и зурни, участниците преминаха през главната улица на курортния град.

Духовият оркестър на град Сандански постави началото на програмата. Талантливите момичета - дует сестри Стоянови, зарадваха всички в летния театър с автентични пирински песни, изпети в двуглас. Вторият ден от ФТФ "Хоро край Пирина" се проведе в най- малкия град в България - Мелник. Той започна с представяне на обичайте за Еньовден и премина към официалната част - награждаването. За всички гости, организаторите бяха подготвили изненада- концерт на популярния македонски изпълнител Володя Стоянов. Той постави финалът на успешното 5-то издание на "Хоро край Пирина"!


Танцов уъркшоп „Да раздвижим лятото“

Лятната танцова фиеста, включваше демонстрации на различни стилове танци, а след това и показ от хореографи и инструктори. Всички зрители се насладите на красиви танцови изпълнения, а след което имаха възможността да се включат, в разучаването на стъпките на танците – фламенко, салса, ча-ча, хип-хоп, народни танци, модерен балет и още много други!


Плеймейт красавици, фешън модели и силови шампиони в подкрепа на „Кралете на Силата“

"Крале на Силата" се проведе на Гребната база в Пловдив. Много награди, приключения и спомени бяха гарантирани от продуцентът Кирил Вълчев „Скалата“. Този път гост демонстратори от света на мускулите са най-силният мъж на България Мариан Димитров, балканският шампион по културизъм Антонио Георгиев, републиканският шампион по уличен фитнес Димитър Иванов, републиканската шампионка по скокове във вода Нина Вълчева и фитнес състезателката Иляна Кипарисуди. В надпреварата на лежанка, набиране и кофички участваха всички желаещи от публика, минувачи и гости. За здравословната хидратацията в горещия ден се погрижихме, ние от „Нова Трейд“.


„С деца на тепе 2019“ събра над 2400 посетители на едно от любимите пловдивски тепета

На 1.06.2019 г. парк Бунарджика за втора поредна година събра малки и големи на детския фестивал „С деца на тепе“. Тази година броят на посетителите надмина 2400, а възможностите за забавления, атракции и кътове бяха над 20, които се простираха по цялата централна алея на Бунарджика и в малките алеи около паметника на Васил Левски. Aртистичната програма на централната сцена до Летния театър включваше: тренировка по Айкидо с треньор Лусиана Ямада, клоун от цирк Балкански, група по модерни танци „Ненси Денс“ с хореограф Яна Димитрова, училище „Яне Сандански“ с хореограф Симона Симеонова, балет Електра Джуниър, гайдарски състав „Родопчани“. За здравословната хидратация в топлия ден „Нова Трейд“ подари изворна вода „Бачково“ от своята детска линия на всички малчугани. Веселото настроение на празника беше допълнено от новата детска визия на бутилката с красиви цветни капачки и забавни етикети.


Международен детски футболен турнир в Панагюрище

12 български и македонски футболни отбори от набор 2008 се състезаваха за купата на „Тракийски хотелиери“ в едноименния турнир по детски футбол, който продължи два дни от 20 до 21 май и се проведе в Панагюрище. Чуждите отбори, които се съревновават за купата са ФК Вардар – Скопие, Академия Пандев от гр. Струмица Македония, „Шутърс“ – Солун, румънския „Университатия“ –Крайова. Те си съперничаха с нашите ФК „Локомотив“ – София, ФК „Локомотив“ – Пловдив, ФК Миньор – Перник, ФК Черноморец – Бургас, „Лион“ – Пловдив“, ФК Левски Раковски, местния „Оборище“ – Панагюрище, ФК Национал – София и ФК Левски – София.

След оспорван финал срещу ФК Левски София, младите футболисти на „Вардар“-Скопие грабнаха титлата на „Тракийски хотелиери“ в Панагюрище за детски футболни отбори от набор 2008 г. Втори останаха Левски Сф; трети се класираха напоростите ФК „Септември“ – Симитли, а четвърти останаха Академия Пандев – Струмица.

„Синята "гордост" Георги Иванов Гонзо връчи купите за 1 и 2 място и поздрави малките футболни надежди.


Национална кампания „Мисия спорт на любимите герои” мотивира децата да спортуват

Каварна стана част от национална кампания "Мисия спорт на любимите герои"

Стотици каварненски деца, родители, треньори и професионални спортисти се събраха днес в градския парк на Каварна, за да спортуват заедно с любимите анимационни герои.

Градът стана част от кампанията "Мисия спорт на любимите герои" на Сдружение „Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Пазарджик спортува“ в лицето на „Златното момиче" Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова. Те пожелаха на децата да спортуват, защото спортът е здраве и учи на дисциплина,упоритост и че успехите, както и в живота, се постигат с много труд.

Кметът на община Каварна Нина Ставрева пожела на всички участници в инициативата да се забавляват от сърце, а на организаторите - успех в кампанията и мисията им да привлече колкото се може повече деца в спортните зали, които един ден да ни радват с успехите си. Всички деца получиха тениски с името на спортната кампания на Община Каварна "Да спортуваш е модерно" и логото на мисията. Малчуганите имаха възможност да се докоснат до осем спортни дисциплини включително и художествена гимнастика, в която Ренета Камберова направи демонстрация с лента и бухалки.


Над 700 състезатели на Световната купа по гребане в Пловдив

Около 700 гребци от 40 държави се състезаваха в Пловдив за Световната купа по гребане, която се проведе от 10 до 12 май 2019 г., обяви председателят на организационния комитет Иван Попов. Според правилата на FISA (Световната федерация по гребане) всяка година има общо три кръга за Световната купа и след Пловдив са състезанията в Познан и Люцерн. Правото да бъдем домакини спечелихме преди две години в САЩ. Досега Пловдив не е организирал това състезание. Българското участие нареди Десислава Георгиева на четвърта позиция във финала на женския скиф от Световната купа по гребане в Пловдив. Златният медал спечели Лиса Схеенаард от Холандия пред Ян Жианг от Китай и олимпийската шампионка от Лондон Мирка Кнапкова от Чехия. 19-годишната Мадлен Маркова спечели финал Б на същата дисциплина. Кристиан Василев се нареди шести във финала на мъжкия скиф. Победата извоюва олимпийският вицешампион от Рио де Жанейро Дамир Мартин от Хърватия, изпреварил Пилип Павуку от Беларус и Роберт Вен от Финландия. Двойката скул Станимир Халаджов и Рангел Кацарски направи добра гонка и завърши на второ място във финал Б на дисциплината. За добрата хидратацията на всички гребци по време на Световната купа се погрижихме ние от „Нова Трейд“ ЕООД, като подкрепихме спортистите с необходимото им количество изворна вода „Бачково.


Силен футболен турнир турнир SKF „Meet the World“ в Сопот

От 10 до 12 май се проведе ежегодния турнир SKF „Meet the World“ в Сопот. Надпреварата е за деца, родени през 2004 година. Победителят ще представя България на „Готия къп“ в Швеция през лятото. Участие в мачовете в Сопот взеха осем отбора – домакините от Металик, Локомотив, ЦСКА-София, Лудогорец, Черно море, Ботев, Берое и Славия. Турнирът се проведе по всички правила на ФИФА. Играха се две полувремена по 30 минути. През последните две години пловдивски отбори печелят турнира, а впоследствие прославят България в Швеция. Миналата година в Сопот триумфираха "канарчетата", а през 2017 г. това сториха "смърфовете". ЦСКА стана победител на турнира SKF Meet the world в Сопот тази година. На финала "червените" победиха Черно море с 2:0. На трето място се нареди тимът на Лудогорец, който надигра Ботев (Пловдив) с 4:0. Християн Стоянов от Лудогорец стана най-добър вратар. Валентин Ситнилски от ЦСКА е най-добър защитник на турнира, неговият съотборник Георги Чорбаджийски бе избран за най-добър халф. Никола Илиев от Ботев (Пловдив) е голмайстор на надпреварата. За най-добър треньор бе определен наставникът на победителите от ЦСКА Атанас Борносузов.


С масово шествие в Пловдив стартира Велосезон 2019

Стотици велосипедисти се включиха в шествието, с което се откри велосезонът. Любители на колоезденето се събраха на площад "Съединение", за да тръгнат по бул. "Марица - юг" към Гребния канал. Заместник - кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков оглави колоната. Традицията подкрепиха легендата на "Ботев" Петър Зехтински и общинският съветник Николай Бухалов, спортисти, районни кметове, съветници. На Гребния канал до Кулата беше организиран концерт с томболи, като най-атрактивната награда е велосипед. С всяка изминала година броят на участниците се увеличава, през 2018 година над 1000 души се включиха в Голямото велошествие, което е част от инициативата, подкрепяща цялостната стратегия все повече хора да ползват най-икономичния и екологичен транспорт. Целта на събитието е да бъде насърчено колоезденето в градска среда и да бъдат популяризирани здравословният начин на живот и придвижване, както е в много европейски градове. Всички участници получаха фланелка с цветовете на трикольора на България.За добрата хидратацията по време на велошествието се погрижихме ние от "Нова Трейд", като осигурихме изворна вода „Бачково“ за всички участници.


Стоянка Мутафова е Мисис Дама на годината 2019

За единадесети пореден път бяха раздадени годишните награди за бизнес постижения „Мисис Дама на годината“ 2019. Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на Годишните награди е да бъдат отличени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова идеята е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое име в обществото. Над 150 дами бяха кандидатките за разпределение в 27 категории, но от тях журито реши да награди само 10 дами, които бяха отличени в различните категории за 2019: „Здраве и красота ”; “Будители – В името на детето “; „Добивна промишленост и строителство “; „Социален проект“; „Правосъдие “; „Лоялен партньор“ „Медии и журналистика“ „Чуждестранен партньор”. В категория „Култура и изкуство“ - Стоянка Мутафова- най-възрастната играеща актриса в света. Тя представи и своята автобиография „Добър вечер, Столетие мое“. Отличието бе представено от Ники Сотиров, който определи честта като „сакрална“. Почетен плакет на церемонията получи Мария Грубешлиева- Муки като най-талантливата и всеотдайна дъщеря.


Повече от 300 деца отпразнуваха Световния ден на водата в Пловдив

Пловдив отбеляза Световния ден на водата (22 март) с конкурс за фотография, плакат или рисунка на тема „Водата е за всички“. Церемонията по награждаването се проведе на хепънинг на площад "Стефан Стамболов". В него се включиха десетки млади таланти от различни училища в Пловдив и областта. Площадът пред Общината се бе превърнал в галерия на открито с красиви детски творби, посветени на водата. Победителите в двете възрастови групи - до 11 г. и от 12 до 19 г., получиха почетни статуетки и плакети от изпълнителния директор на "Напоителни системи" ЕАД Снежина Динева. За всички участници имаше поощрителни награди. С най-добрите творби ще се илюстрира календара на дружеството за 2020 г. В празника се включиха зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, представители на Областна администрация Пловдив, Община Пловдив, Регионалната инспекция по околната среда и водите, ВиК Пловдив и Басейнова дирекция Източнобеломорски район. А ние от „Нова Трейд“ се погрижихме за хидратацията на младите таланти.


Проект CITY WALK

Проект CITY WALK-Движението - това е здраве, се проведе във Варна и е част от Межународния проект Interreg Danube Transnational Programme City Walk., който цели увеличаване ролята на по-устойчивите форми на мобилност в градския транспорт като ходене и колоездене, намаляване употребата на автомобили, на вредни емисии и шума, изграждане на по-безопасни и по-добри места за живеене с подобряване на условията за движение и проходимост


72 тима на Купа София с подкрепата на Нова Трейд

С много положителни емоции и спортен хъс премина седмото зимно издание на детския футболен турнир Купа „София“, което се проведе под егидата на Българския футболен съюз и на Столична община. В турнира взеха участие 72 отбора и над 1300 подрастващи, родени между 2006 и 2011 г., а целта на надпреварата е да изгради у децата любов към спорта, уважение към съперника, дисциплина, колективен дух и като цяло позитивен модел за житейско развитие. Двубоите от надпреварата се проведоха в рамките на 4 дни на терените на Националната футболна база „Бояна“, ДИТ, „Царско село“ и НСА. В Дома на футбола сили мериха най-големите (родени през 2006 г.), а двубоите от 21 до 24 февруари включваха 8 отбора, разпределени в две групи, както следва: Група А (Берое Стара Загора, Царско село, CSKA London Football Academy и Ботев Враца) и Група Б (Звездичка Бургас, Верея Стара Загора, Славия София и Беласица Струмица). Участие в церемонията по награждаването взеха г-н Антон Попов - заместник изпълнителен директор на футболната ни централа, и г-н Валентин Чакъров - председател на Зонален съвет към БФС - гр. София.


LADY BULGARIA 2019

Конкурсът „Lady България“ се проведе за дванадесета поредна година. Той е за неомъжени дами. Всяка жена заслужава и трябва да бъде истинска лейди – независима, успяла и вярваща в себе си, и се оказа, че много българки са такива. За участие в конкурса бяха избрани 13 финалистки от над 150 кандидатки за титлата. По традиция конкурсът „Лейди България“ има благотворителна кауза. Специален гост на конкурса бeше Цвети Радойчева, талант, който завладя сърцата на гостите. Водеща на събитието беше Елизабет Методиева. „Нова Трейд“ подкрепи лайфстайл събитието с многообразието си от напитки.


Барези, Скилачи и още звезди от Италия в Панагюрище за детския турнир "Цоцорков“ и за „Мач на звездите“

За първи път Международен детски футболен турнир на името на Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков и „Мач на звездите" се състоя в Панагюрище. Детските школи на ФК „Милан“ и ФК „Ювентус“ играха с българските детски футболни школи на 4 и 5 декември в зала Арена Асарел, Панагюрище. Салваторе Скилачи и Франко Барези се изправят срещу бивши български национали Наско Сираков, Георги Иванов - Гонзо и много други в „мач на звездите". Франко Барези, Тото Скилачи, Морено Торичели, Стефано Еранио, Анджело Коломбо, Стефано Такони, Диего Фикара са всички италиански звезди, които ще участват в приятелския “Мач на звездите“ мeжду България и Италия. Ние, от „Нова Трейд“ сме официален партньор на събитията и се се погрижихме за хидратацията на всички футболисти.


Пловдив избра своя Спортист на годината

Каратистът Валери Димитров за втори път стана най-добър спортист на Пловдив. Той получи най-много гласове в традиционната анкета на Община Пловдив и заслужено застана на върха след двете си европейски титли, които спечели през 2018 г. Наградата му бе връчена лично от кмета Иван Тотев по време на официална церемония в препълнената зала на „Гранд хотел Пловдив“. Олимпийската шампионка на троен скок Александра Начева беше отличената на първо място сред младежите. В знак на уважение и признателност към нейното постижение публиката в залата се изправи на крака с бурни ръкопляскания. Легендата на Локомотив Пд Христо Бонев и звездата на Ботев Тошко Неделев  наградиха световните вицешампиони по минифутбол от националния отбор на България, съставен почти изцяло от пловдивчани. „Нова Трейд“ за поредна година подкрепи провеждането на церемонията „Спортист на Пловдив“. Компанията оказа своя принос за провеждането на събитието и се затвърди като благодетел на спорта.


Национална кампания „Мисия спорт на любимите герои“

Благородна кауза кара децата да спортуват повече.

Олимпийски, световни и европейски медалисти на България се включват в благородната инициатива "Мисия спорт на любимите герои" - национална кампания, чиято цел е да привлече към спорта децата на възраст между 6 и 10 години. В основата на проекта стои едно от златните ни момичета Ренета Камберова - бронзова медалистка заедно с ансамбъла по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио де Жанейро. Кампанията цели да запознае децата с 14 вида спорт, всеки представен от любим шампион и анимационен герой. Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев в компанията на Лъвчо, Тервел Пулев и Вълчо, първата ни ракета Виктория Томова с Маша, Владо Николов, Христиана Тодорова, Денислав Коджабашев, Габриела и Стефани Стоеви, Асен Великов, Елица Янкова, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев и още куп любими герои подкрепят инициативата, която стартира на 24 ноември в Пазарджик. След това, кампанията продължава дейността си в Плевен на 2 декември. Събитията се провеждат в зали с участието на стотици деца,обособяват се различни "спортни кътчета", където, разпределени в групи, малчуганите се запознават отблизо със спецификата на различните спортове. На всеки 20 минути групите се въртят. Изворна вода „Бачково“ следва традицията да подкрепя детския спорт и ще се погрижи за добрата хидратация на всички малки спортисти, решили да се докоснат до любимите си герои.


Mеждународна среща по туризъм 2018

Десетата юбилейна международна среща по туризъм се проведе от 21 до 24 ноември 2018 г. в древния, но вечно жив и динамично развиващ се Пловдив. Ежегодната международна среща за туризъм беше открита от министър Николина Ангелкова. В нея до момента са участвали над 650 туроператори и журналисти. През 10-те години, форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти. Важен акцент в програмата на международните срещи е презентирането на най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив. Друг приоритет е участниците – чуждестранни и български туроператори и медии, представители на местната власт и туристическия бранш в региона, да имат възможността посредством провеждането на работни срещи B2B да се запознаят и създадат лични контакти, да обменят опит и да бъдат поставени основните на бъдеща съвместна дейност.


Facebook бизнес конференция 2018

11 от най-опитните фейсбук специалисти в страната споделиха своите практически съвети и стратегии за висока ангажираност и повече продажби във Facebook™! За втора поредна година специализираната конференция се проведе на 16 ноември в Интер Експо Център в София. Всички модули бяха съобразени с актуализациите в социалната мрежа и новостите от света на маркетинга. Всеки лектор засегна отделни ключови моменти от развитието на бизнеса във Facebook, основополагащи се на дългогодишен практически опит, знания и професионализъм.


Ученици от III клас посетиха завода на изворна вода „Бачково“

В Деня на народните будители, 3в клас от училище СУ "Св. Константин - Кирил Философ" гр.Пловдив с класен ръководител г-жа Параскова посетиха завода за бутилиране на изворна вода „Бачково“. Разположен на 1,5 км от забележителния Бачковски манастир, заводът е оборудван с високотехнологична система, която позволява водата да се бутилира до извора и така остава недокосната от човешка ръка през целия процес, гарантирайки чистота и неповторим вкус. Изворна вода „Бачково“ извира до екологично чист регион до резерват “Червената стена”, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Водата, извираща от естествен каптиран извор се бутилира без допълнителни обработващи технологии. Целият процес Е беше представен на любознателните ученици от 3 клас, след вълнуващата разходка около производствените линии те с интерес се запознаха с любопитни факти за историята на извора, за местоположението му, за качествата и показателите на изворна вода „Бачково“ , и не на последно място за ежедневната нужда от добра хидратация, гарантираща здраве. По увлекателен начин те разбраха кои показатели на водата са важни за детския организъм и , че изворната вода е тази ,която им дава нужното количество минерали. Децата проявиха любопитство към непрекъснатия и автоматизиран производствен процес, който е под постоянен лабораторен контрол, осигурен от вътрешна и външна лаборатория. Интерес освен самия процес, предизвика и новата бутилка със забавен етикет и цветни капачки. По инициатива на класния им ръководител г-жа Параскова, те ще събират всички цветни капачки през учебната година и ще ги дарят за благородна кауза


Световното първенство по волейбол 2018 с подкрепата на Изворна вода „Бачково“

Световното първенство по волейбол за мъже 2018 се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия. За първи път домакини на събитието са две държави. Турнирът се проведе в 3 български (Варна, Русе, София) и 6 италиански града (Бари, Болоня, Флоренция, Асаго/Милано, Рим, Торино). 24 бяха отборите,които се включиха в турнира. В Двореца на културата и спорта в морската столица се срещнаха отборите на България, настоящият световен шампион - Полша, Финландия, Куба, Иран и Порто Рико. В зала „Арена Русе“ играха олимпийският шампион Бразилия, европейският шампион от 2015 и победител в Световната лига – отборът на Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. Третата фаза и финалите на първенството се проведоха в Италия. За хидратацията на всички състезатели по време на Световното първенство се погрижи „Нова Трейд“ ЕООД, като подкрепи спортистите с необходимото им количество изворна вода „Бачково“.


Международен шосеен пробег „Бягане на Свободния дух Русе - Гюргево”

На 29 септември 2018 година от 11.00 часа се проведе третото издание на международния шосеен пробег „Бягане на свободния дух Русе - Гюргево” (Free Spirit Run Giurgiu - Ruse) със Старт – Центъра на гр. Гюргево (Румъния) и Финал - Центъра на гр. Русе (България) с дължина на трасето 15 км. Състезанието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, гр. Русе и Община Русе и е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика. Проявата е уникална и първа по рода си – провежда се на територията на две държави – България и Румъния. Всеки участник премива граничния Дунав мост, състезавайки се. Екипът на изворна вода "Бачково" се погрижи за хидратацията на участниците.


Празниците на Стария град - изложби, работилници, конференции, танци, сцени, панаир на занаятите, усмивки и невероятно настроение!

От 17 до 23 септември Пловдив отвори вратите на най-красивите си съкровища. Празници на Стария град е фестивал на древното и новото, който и тази година изпълни с още повече живот улиците на Старинния Пловдив и доказа, че миналото има бъдеще. Пловдивчани и гостите на града се докоснаха до вдъхновяващи творци от различни поколения, включиха се в приключението, наречено тур “По Трихълмието на времето”, потопиха се в невероятно лазерно шоу, изживяха вечерите на Небет тепе с много музика, пищна и запомняща се празнична заря, калдаръмите запечатаха купища усмивки на щастливи деца, гостите се докоснаха и до най-добрите занаятчии на България, насладиха се на кино над Тунела, традиционни ястия и десерти, на стрийт арт. Едни от най-възхитителните обекти в Стария Пловдив (Данчова къща, Къща „Клианти“, Балабанова къща, Къща „Недкович“, Къща „Хиндлиян“, Културен център „Бялата къща“, Галерия „Златю Бояджиев“, Античен театър, Малка базилика и много други) отвориха още по-широко вратите си за изкуството, обществения дебат и тяхната прекрасна публика. Изворна вода „Бачково“ отново се включи активно в подпомагането на културния живот на Пловдив като подкрепи събития от програмата на „Празници на Стария град“.


Пловдив - домакин на световно първенство по гребане за мъже и жени 2018

В първенството участваха повече от 1000 състезатели от 62 страни. Те си разпределиха отличията в 14 олимпийски, 6 неолимпийски и 9 дисциплини за хора с увреждания. Жан-Кристоф Ролан връчи почетни медали на ФИСА за голям принос в развитието на гребането на министъра на младежта и спорта на България Красен Кралев, кмета на Пловдив Иван Тотев и председателя на организационния комитет на световното първенство Иван Попов. Четири нации извоюваха по 3 златни медала в Пловдив - Италия, САЩ, Германия и Франция. Първото място в генералното класиране окупираха гребците от Апенините, които грабнаха и най-много сребърни отличия - 4, а имат и един бронзов медал. Американците се окичиха 3 пъти със сребро и 4 пъти с бронз, което им отреди и първото място по количество медали - общо 10. България пък записа най-доброто си класиране на световното първенство по гребане в последния ден. Новосформираната двойка скул при мъжете - Кристиан Василев и Борис Йотов се нареди на 12-о място в крайното класиране на дисциплината, след като финишира на 6-ата позиция във финал Б. Световното първенство по гребане в Пловдив ще се запомни с визитата на президента на МОК Томас Бах, както и с първата копка за втория гребен канал в Пловдив. За хидратацията на всички състезатели по време на Световното първенство се погрижи „Нова Трейд“ ЕООД, като подкрепи спортистите с необходимото им количество изворна вода „Бачково“.


Куклено царство в Пловдив

Впечатляващ международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много" с подкрепата на изворна вода „Бачково“.

От 3 до 7 септември в Пловдив се състоя ХХIII-ят Международен куклено-театрален фестивал за камерни куклени представления за деца и възрастни ". Тази година в конкурсната програма участваха 16 спектакъла от България и чужбина, оживяващи в пет зали в Пловдив и една в София, както и 25 улични интермедии, представени от девет международни трупи и много приказно вълшебство. Фестивалната програма започна с представлението "Балони" - Клоун Катастрофа в Капана, до Джумая Джамия. Забележително беше шествие по Главната улица на Театър на огъня и сенките Файертер. Впечатляващи, искрени, неповторими и атрактивни, актьорите от „Файертер" не за първи път оживяват главната улица в Пловдив с огромните си вълшебни същества и форми. Фестивалът е посветен на въображението, на духа, на приказката и вълшебството, но винаги и преди всичко на човека- малкия и големия. Фестивалът е с конкурсен характер и се организира от Сдружение с нестопанска цел Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много” и Държавен куклен театър Пловдив, с подкрепата и под патронажа на Министерството на културата и Община Пловдив. Изворна вода „Бачково“ подкрепи събитието и спази традицията да насърчава проекти в областта на културата.


Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“

1 септември, 2018 – Приморско - Странджа - Ропотамо

„Лъвско Сърце“ е състезание, което търси безграничните човешки възможности сред природните богатства на Странджа планина и културното наследство на Приморско. Това необикновено предизвикателство ни провокира да повярваме в своите свръхсили и да надскочим собствените си граници. Вдъхновени от великите подвизи на странджанските герои и епичното минало на този свещен край, всеки състезател се изправи срещу 3 км плуване в открито море, 116 км планинско колоездене и 21 км бягане в пресечен терен. Участниците се спуснаха в съревнование със самите себе си и дивата природа, за да открият своето лъвско сърце. И тази година трасето ни преминава през природните забележителности на 4 резервата и покрай 12 тракийски светилища, сред които и Бегликташ - избрано за туристическа атракция №1 в България за 2017 година.


Надпреварата “Разчупи се!” предизвика пловдивските младежи

С атрактивни игри и концерт Пловдив отбеляза Международния ден на младежта.

На 12 август, точно в 18 ч беше даден старта на предизвикателството "Разчупи се!", организирано от Областен информационен център Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци по повод Международния ден на младежта в Цар Симеоновата градина. И тази година надпреварата под мотото „Разчупи се” предизвика младите хора в града да преживеят една наистина нестандартна отборна надпревара. Участници на възраст между 15 и 29 години, групирани в 15 отбора, мериха сили в 15 игри-изпитания. Тимовете се състояха от 2 до 4 човека и за всяко изпитание разполагаха с 5 минути като според представянето си получиха точки, които определиха реда, по който финишират в надпреварата. За участниците бяха подготвени десетки подаръци– безплатни бънджи скокове, отборни ескейп игри, хамаци и много други. Всички получиха и грамоти за достойно представяне. Кулминацията на предизвикателството беше концерта на група Оги на откритата сцена до Виенския павилион. А за хидратацията по време на състезанието и концерта се погрижиха от Нова Трейд, като подкрепиха с изворна вода „Бачково“ всички участници.


Световна купа по бадминтон за младежи до 19 години

Пазарджик стана световна столица на бадминтона от 9 до 12 август, спортното събитие се проведе под егидата на Световната Федерация, в пазарджишката зала „Васил Левски“. Организатори на проявата са Бадминтон-скуош клуб Пазарджик, Община Пазарджик, БФБадминтон и “ Нова Трейд“ ЕООД. Тя протече под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на Община Пазарджик. Участваха над 160 състезатели от 25 държави – Ирландия, Румъния, Белгия, Хърватска, Испания, Русия, Дания, Чехия, Унгария, Швеция, Израел, Гърция, Канада, Словения, Франция, Италия, Турция, Англия, Германия, Шотландия, Кипър, Австрия, България.


Силен турнир по триатлон в Пловдив

Пловдив отново беше домакин на международен турнир по триатлон „Купа Пловдив – ТриЕкстрийм“. Станалата вече традиционна надпревара се проведе на 5 август на Гребната база в града. „Нова Трейд“ ЕООД подкрепи състезателите в горещия летен ден с изворна вода „Бачково“, напитки и подаръци. Осмото издание на „Купа Пловдив – ТриЕкстрийм" може да се похвали и с рекордна масовост – над 160 елитни триатлонисти от България и чужбина застанаха на старта. По традиция в него участие взимат силни триатлонисти от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария, Русия, та дори и от далечна Бразилия в миналите години. Купа Пловдив – „ТриЕкстрийм“ се проведе в четири старта за пет възрастови групи, като при по-големите – над 18-годишна възраст, състезанието беше на олимпийската дистанция 1500 метра плуване, 40 километра колоездене и 10 км бягане. В жестока конкуренция националът Иво Илиев спечели надпреварата в категория „Елит" при мъжете и заслужено стана носител на голямата позлатена купа на Пловдив с време от 2 часа и 4 секунди. Втори остана представителят на „ТриЕкстрийм" Димитър Генов, а трети – софиянецът Валентин Киров. При жените домакините от пловдивския „ТриЕкстрийм" имаха много поводи за радост, след като шампионската титла спечели Лиляна Бонева.


Изворна вода Бачково подкрепи най-красивият пловдивски фестивал – Международния фолклорен фестивал Пловдив 2018

Фестивалът е част от Календара на културните събития на града. Тази година събитието, превърнало се в традиция за културния живот на Пловдив се провежда от 30 юли до 3 август . В града си дадат среща представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия. За 24-та поредна година, Община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал и в него се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най- емблематичните места . Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли пропътуват хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пловдивската публика и гостите на града, на едно от най-емблематичните места – Античния театър на Пловдив. Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите по Главната улица. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.Церемонията по откриването на ХXIV Международен фолклорен фестивал се състоя на 30 юли, понеделник, от 20 часа на Античния театър. На същата сцена в последната вечер – 3 август, от 20 часа е Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието. Изворна вода „Бачково“ подпомогa по-добрата професионална организация на събитието като подкрепи фолклорните състави с вода за целия период на фестивала.


България грабна първа титла в Балканиадата по колоездене

Изворна вода Бачково отново подкрепи спортното събитие

Балканско първенство по колоездене за мъже и юноши се проведе от 28 до 29 юли в многофункционална спорта зала „Колодрума“. Близо 50 състезатели от България, Македония, Турция и Румъния взеха участие в надпреварата. Пловдив за първи път беше домакин на Балканско първенство и за втора поредна година на Балканска купа по колоездене на писта за младежи и мъже „Елит“.

Състезанието е включено в календара на Международната федерация по колоездене и Европейския колоездачен съюз. България спечели шампионска титла в първия ден на стартиралото на "Колодрума" в Пловдив Балканското първенство по колоездене на писта за младежи и мъже "Елит". Извоюва я националът на "Цар Симеон 1898" Николай Генов, който взе златния медал при мъжете в дисциплината скрач. 20-годишният пловдивчанин приложи отлична тактика и стигна до победата със силен финален спринт, като изпревари със сантиметри Огюзхан Тирияки от Турция. Трети остана друг българин - състезаващият се във френския "Мартиг" Радослав Константинов, който после прибави и още един бронзов медал в дисциплината "темпови обиколки", където първото място отново отиде при Огюзхан Тирияки. Едновременно с първенството по традиция се проведе и състезание за купа „Пловдив“. Медалите връчи заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.


Община Пловдив връчи 29 престижни награди за постижения в туризма

„Нова Трейд“ с приз за „Изключително партньорство“

На тържествена церемония в Малката раннохристиянска базилика бяха връчени Вторите годишни награди в туризма на Община Пловдив, чиято цел е да стимулират конкуренцията в туристическия бранш и да подобрят туристическия продукт в Пловдив чрез отличаване на най-добрите практики и постигнати резултати за изминалата 2017 година.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Пловдив – Савина Петкова, заместник областният управител – Петър Петров, заместник-кметът по „Култура и туризъм“ – инж. Александър Държиков, заместник–кметът по “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков, кметът на Район „Централен“ Георги Стаменов. Тазгодишните категории бяха за: „Най-оригинален нов туристически продукт“- победител е „Филипополис Тур“ за „Пловдив и на 20 минути от него – култура, вино и свещени места“, а второто място взе „Дан Травел“ с продукта „Опера и Гурме Тур“. „Най-оригинално събитие в областта на туризма“ грабна фестивалът „Дефиле на младото вино“. „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия“ победител стана хотел „Интеркооп“, за категория 3 звезди наградата грабна „Бизнес Хотел Пловдив“, а за 4-5 звезди – „Ландмарк Крийк Хотел и за „Най-атрактивно заведение“ беше определен ресторант „Торо Гранде“. Специални плакети за изключителен принос получиха Държавна опера-Пловдив, Фондация „Музикартисимо“, Фондация „Пловдив 2019“ и Регионалния природонаучен музей за залата си с живи тропически пеперуди и „Нова Трейд“ ЕООД, компанията бе удостоена с приз за “Изключително партньорство“ за принос към културните събития на Общински институт “ Старинен Пловдив“.


Баскетболни легенди организират международен камп в Панагюрище

Младите таланти ще усъвършенстват уменията си при едни от най-добрите български специалисти

Mеждународен детски камп Future Stars Basket Camp организират баскетболисти и треньори на пловдивския Академик Бултекс 99 заедно с родната баскетболна легенда и бивш национален селекционер Георги Младенов. С инициатива за втора поредна година се захващат две от звездите на пловдивския баскетбол Динко Маршавелски и Митко Димитров. Главните организатори и треньори - Динко Маршавелски, бивш баскетболист на Академик Бултекс 99 и националния отбор, играл в американския колежански шампионат и завършил университета в Бостън и Димитър Димитров, трикратен шампион и национален състезател на България. Една от най-известните ни треньорки с признати умения в работата с подрастващите - Тина Димитрова - настоящ спортен директор на Академик Бултекс 99, както и един от най-добрите специалисти в работата с деца Йордан Иванов. Летният детски камп ще се проведе в Панагюрище от 8-21 юли. Той ще бъде разделен на две части, тъй като се очакват около 120 деца - момичета и момчета от 10 до 18 години от България и чужбина. Главната цел, която си поставят организаторите е да се усъвършенстват индивидуалните умения на младите таланти като тренировките ще бъдат разнообразени с много забавни игри и излети в планината. Кампът ще предложи различна и интензива тренировъчна сесия, която да фокусира върху изграждане на характер и увереност на игрището. Треньорите ще работят и върху психиката и самочувствието на участниците, съчетавайки тренировките с много изненади. За хидратацията на младите таланти през целия период на кампа ще се погрижи „Нова Трейд“ ЕООД като подкрепи ежедневните тренировки на участниците с необходимото им количество изворна вода „Бачково“.


Турнир, подкрепен от „Нова Трейд“ събра средства за деца на загинали полицаи

Благотворителен турнир по тенис на маса събра 13 400 лева за 21 деца на починали полицаи и пожарникари в Пловдив и областта. Надпреварата „С обич за децата, в памет на бащите герои” беше организирана от Областната дирекция на полицията и Синдикалната федерация на служителите от МВР в Пловдив. В благотворителното състезание се включиха 20 отбора, като 16 от тях бяха съставени от служители на областната дирекция и пожарната. Първото място в крайното класиране спечелиха огнеборците от IV РСПАБ, следвани от отборите на КАТ-Пловдив и Общинска полиция.


Центърът на Пловдив се превърна в приказна сцена за Деня на детето

Младите таланти на Пловдив се веселиха на площад „Стефан Стамболов“ от утрото до вечерта в поредица от забавни игри. В празничния концерт се включиха балет „Електра“, „Ненси Денс“ и много други школи. Нова Трейд се погрижи за талантливите деца със сок и вода.


Седми детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“

В седмите детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“ се включиха близо 800 малки спортисти от 20 клуба от 15 вида спорт: баскетбол, волейбол, плуване, лека атлетика, бадминтон, тенис на корт, батут, карате, художествена гимнастика, спортна гимнастика, стрелба с лък, борба, джудо и самбо, вдигане на тежести и футбол. Те се превърнаха в истински детски спортен празник, който участниците дълго ще помнят. Организатор на проявата е Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора. Игрите се провеждат в чест на мс Димитър Чифудов, първият старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн през 1956 г. Кулминацията на проявата беше в зала Иван Вазов, където се проведоха демонстрации по различни видове спорт. На различни площадки преди това, се проведоха спортни състезания, като най-масови традиционно бяха в обновения плувен басейн.


Кулинарният фестивал „Вкусът на Пловдив - Заедно“ се завърна с пролетно издание

Вкусът на Пловдив е многонационален – това е изводът на всеки турист, посетил традиционния кулинарен фестивал. Пролетното му издание бе открито на 14 май, а шатрите на ресторантьори и производители, разположени на малката главна, привлекоха стотици гости още в първия ден. Фестът „Вкусът на Пловдив” предлага многообразие от храни и напитки за всеки вкус. Мащабното събитие бе открито от кмета Иван Тотев, който разчупи първото ястие – огромна пита.

Организатори са Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, Фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив. В кулинарно събитие се включват над 30 участника. Изворна вода Бачково също подкрепя събитието. Събитието се провежда непосредствено преди традиционния Фестивал на занаятите.


Рали шампионат на България 2018

На 11 и 12 май стартира рали шампионата на България, писта Бургас. Изворна вода Бачково беше един от основните спонсори и се погрижи за хидратацията на състезателите, техните екипи и публиката.


Световен ден на танца под мотото „Спортът срещу детската агресия“

Повече от 500 танцьори от цялата страна се включиха в Националното състезание по спортни танци. Под мотото „Спортът срещу детската агресия” се проведе Държавното лично отборно първенство по спортни танци в Асеновград. Надпреварата бе организирана от Българската федерация по спортни танци, Община Асеновград и КСТ ”Асеновец” – Асеновград. То се проведе по повод Световния ден на танца и продължи повече от 15 часа. В турнира „Изгряващи звезди” участваха 70 танцови двойки и 135 момичета соло. Клуб по спортни танци „Асеновец” бе представен от 6 танцови двойки в различните възрастови групи и класове. Танците, с които се представиха участниците бяха от групата на танцовия спорт – бални танци, стандартни, латино-американски и характерни танци – синхронно танцуване, улични танци, съвременни танци.


Drupal BootCamp 2018

Двудневна конференция за начинаещи в изгрaждането на сайтове с Drupal се проведе в Техническия Университет в Пловдив, Друпал общността в България се събра отново за 2 ексклузивни дни, изпълнени с интензивни лекции и уъркшоп за споделяне на знания и опит. Тази година имаше много изненади, награди и страхотни ментори, които помагаха на всеки, който желае да се включи в деня с уъркшопи за изграждане на проект в реално време. Събитието беше предназначено за начинаещи в изграждането на сайтове и ИТ специалисти, които работят с PHP/Symfony и търсят развитие в кариерата си. Програмата включваше сесии за програмисти, фронтендъри, дизайнери и предприемачи и завършва с нетуъркинг.


Церемония по връчване на наградите за „Най-млад предприемач на град Пловдив“ за 2017г.

Конкурсът се организира за 9-а поредна година от дирекция „Спорт и младежки дейности“, а Община Пловдив е единствената в България, която провежда подобна надпревара на бизнес проекти на хора от 18 до 33 години. Церемонията по връчването на наградите се проведе на 26.03.2018г в Гранд хотел Пловдив в присъствието на народни представители, кметове на райони, общински съветници и гости. Голямата награда от 7000 лева бе връчена от заместник-кмета Георги Титюков и кмета на район Западен Димитър Колев. Кирил Димитров е победителят от конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“ за 2017 година. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи. Проектът "Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова спечели втора награда от 4000 лева, както и специалната награда – радио реклама във верига радиа "Комюникорп“. Нейната идея е да създаде стая за деца от 0 до 18 години, където да работи по овладяване на силните детски емоции. Двете трети места и по 2000 лева бяха връчени съответно на Мирослав Гаригов за бизнес плана му за разработване на специално мобилно приложение за туристи "Пловдив гайд“ и на Димитър Зангаров за развиване на фирма за фото и видео заснемане с дрон. „Нова Трейд“ ЕООД , следвайки традицията да подкрепя иновативните решения подкрепи събитието.


С хепънинг Пловдив отбеляза Световния ден на водата

Деца от 16 пловдивски училища по традиция отпразнуваха заедно Световния ден на водата - 22 март в Пловдив. Организатори на хепънинга бяха Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, община Пловдив, „ВиК“ ЕООД и РИОСВ- Пловдив. Техни представители откриха празника, като отправиха поздравления към младите любители на околната среда, събрали се в спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в града под тепетата.

Учениците с голям ентусиазъм демонстрираха свои творби, изработени специално за празника. На обособени за целта места, всяко училище изложи картини, модели, плакати и скулптури на своите талантливи ученици. Макети с планини, реки, морета и фонтани с течаща вода можеха да се видят сред сръчно осъществените идеи. Произведенията съдържаха съвети и примери за екологосъобразни решения на проблемите на водите. Особено впечатление направиха моделите на кръговрата на водата, както и екологичните идеи на младежите за пречистване и устойчиво използване на водата. Пречиствателни станции, собственоръчно изработена „Червена книга“, модел на мечтаната река Марица, изработен от рециклирани материали бяха сред запомнящите се експонати. Голям колорит внесоха атрактивните химични опити с вода, които демонстрираха експерти от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда. Младите еколози бяха искрено зарадвани да получат малки живи рибки като специален подарък за празника, осигурен от Института по рибарство и аквакултури.

През 2018 година темата на празника е „Природата за водата”, а името на кампанията – „Отговорът е в природата“.Тя е насочена към прилагането на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени в наше време. Целта й е да информира относно ефективни начини за възобновяване на баланса във водния цикъл, за смекчаване на последиците от климатичните промени и оттам – за подобряване на човешкото здраве и качеството на живот като цяло.


Национален фестивал за народни танци в Русе

Седми национален фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“ 2018 се проведе в Русе. Над 1000 участници взеха участие в надиграването в зала “Дунав“ в града. Основната цел на фестивала е да допринесе за съхраняването на българското културно богатство и фолклорни традиции.


Футболно майсторство, спортен фъс и много емоции на турнир на Нова Трейд

В проведен футболен турнир, нашите самоотвержени играчи показаха завиден талант и силна амбиция за победа. След много оспорвани мачове, първото място зае отборът на Централна Северна България. Достойното второ място зае екипът на град София, а на трета позиция се наредиха отборите на Североизточна и Северозападна България. Бяха връчени и призове за „Най-всеотдаен към отбора играч“; „Голмайстор на турнира“; „Най-всеотдайно женско присъствие в турнира“.


С много игри и подаръци стартира кампанията „Да сме здрави“ 2018

Забавно - образователната кампанията се провежда за осма поредна година и е част от образователната политика на община Пловдив. В следващите три месеца тя ще обхване децата на възраст пет и шест години в общо 60 общински детски заведения на територията на град Пловдив.

Домакин на официалното откриване бе най-новата детска градина в града – „Чайка“. Стартът на инициативата бе даден от кмета на район „Източен” – Николай Чунчуков в присъствието на останалите специални гости на събитието - г-жа Донка Щилянова, началник дирекция „Образование” в община Пловдив, експерти от дирекцията и журналист.

Кампанията цели да запознае децата с основните групи храни, нуждата от разнообразния им прием, поставя акцент и върху нуждата от хидратация. За първи път тази година програмата на водещите е съобразена с принципите на Монтесори педагогиката. Децата се състезаваха с огромен ентусиазъм в организираните подвижни игри. В забавната програма бяха включени пъзели с плодове и зеленчуци, игра на здравословен магазин, в който сами избираха продуктите и сортираха храните като полезни и вредни. В увлекателна игра малчуганите научиха кога и колко вода е необходимо да приемат. В края на спектакъла, всички деца бяха зарадвани с разнообразни полезни награди от изворна вода „Бачково“, подкрепящи каузата на инициативата - брошури за оцветяване, играчки и бутилка вода.

През последните седем години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ са изнесени 1000 представления пред повече от 40 000 деца за необходимостта от хидратация на детския организъм и разнообразното, балансирано хранене.


Пловдивските студенти по медицица - домакини на Национална среща

Пловдив беше домакин на 32-рата Национална среща на Асоциацията на студентите - медици в България (АСМБ). Над 200 студенти, лекари и хабилитирани лица в сферата на медицината от цяла България се събраха в града под тепетата, за да се включат в разнообразни лекции, трейнинги и уъркшопове, целящи да обогатят знанията на участниците по най-модерните теми в медицината. Организацията, представлява над 450 студенти по медицина от град Пловдив и е пълноправен член на Асоциация на студентите медици в България (АСМБ) – най-голямата студентска организация в България. АСМБ е съучредител и част от Национален младежки форум, представляващ 1.5 млн. студенти – медици от 105 страни и партнираща със СЗО, UNESCO, UNICEF, UNFPA (Фонда на ООН за население) и др.


Мисис Баба 2018 и Grandma Universe 2018

По традиция на Бабинден за девети пореден път се избра най-красивата баба на България – Мисис Баба 2018 и Grandma Universe 2018. Над 120 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата. Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и свое лично пространство. Участие в надпреварата Grandma Universe 2018 взеха над 15 държави, сред които Сингапур, Испания, Филипини, Канада, ЮАР, Австралия, Малайзия, Русия, Индия, Швейцария, Обединено Кралство, Канарски острови, Латвия, Лас Палмас, България. В най-интересния тур с талантите, всички участнички блеснаха с изпълненията си.


Коледен концерт на талантите от „Арт Войс Център“ и групата 4 Magic - победителят от X Factor

Групата 4 Magic е победителят в петия сезон на музикалното шоу X Factor, който завърши с битка на женски вокали и впечатляващи сценични изяви. Четирите момичета от Пловдив спечелиха сърцата на журито в началото на кастингите с народно пеене и музикален синхрон. Момичетата от 4 Magic направиха истинска революция с участието си и се превърнаха в първата група, достигнала до финал в българското издание на формата. Прекрасните им изпълнения са резултат от усилена работа и репетиции с вокалния им педагог Румяна Иванова от „Арт Войс Център“. За три години Центърът се превръща в най-добрата музикална школа в Пловдив и сред първите в страната. Признанията за упоритата работа на Румяна Иванова и децата не закъсняват. Множеството награди и отличия, които джаз дарованията печелят на десетки национални и международни конкурси, са повод както за гордост, така и стимул за нови музикални предизвикателства.


Новият кулинарен градски фест „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017 с подкрепата на изворна вода „Бачково“

Първото издание на най-новото кулинарно шоу - фестивалът „Вкусът на Пловдив” Коледа 2017 се състоя на 8 и 9 декември 2017 в пловдивски мол. Организира се от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" - Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“ – Пловдив, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив. По време на двата дни от 14 до 19 часа, изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки демонстрираха своята кухня и продукция извън обектите си, шеф готвачи от Пловдив промотираха изделията си пред очите на посетителите, които опитаха различните вкусове на пловдивските заведения и производители, обединени от една обща концепция. Гост - водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и подбранда на събитето „Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. В програмата бяха включени и много занимателни игри за публиката и коледни изненади. Всичко това се случва на фона на тематични камерни изпълнения на прекрасните момичета от квартет „Класик Вю“ – Пловдив.


Super Model Universe 2017 с любезното съдействие на изворна вода „Бачково“

За четвърта поредна година България бе домакин на международния конкурс Супер Модел на Вселената 2017, целта му е да открие и лансира нови лица за световните подиуми. Момичета и момчета от 4 континента се състезаваха за приза в рамките на три дни. По време на събитието бяха избрани и българските претенденти за международното издание – “Super Model Universe – България“ 2017. През своя престой в България организаторите подариха на участниците в конкурса туристическа обиколка на забележителностите в София, след която кандидатите бяха представени пред медиите. Моделите демонстрираха своите умения да дефилират в кратки ревюта на част от брандовете, партньори на събитието. Вечерта се насладиха на най-актуалните бестселъри в кулинарията, поднесени със специално подбрана програма за гостите от различните точки на света. Галавечерята събра финалистите от 17 държави. Водещ на събитието беше Ива Екимова.


Красота и грация завладяха Републикански турнир по спортни танци

За трета поредна година град Чирпан бе домакин на Републикански турнир по спортни танци и турнир за купата на града. Организатори на събитието са Клуб по спортни танци „Меджик степ”, Община Чирпан и Българска федерация по спортни танци. Състезанието протече в три части - „Изгряващи звезди”, „Открит национален турнир” и „Купа Чирпан 2017”. Броят на участниците надмина 300. Многобройно жури оцени танцовите двойки. Всички финалисти бяха наградени с грамоти, медали и предметни награди. Зрителите в залата станаха свидетели на прекрасен спектакъл, от който лъхаше красота, грация и ритъм. Атрактивен, динамичен и артистичен спорт - спортните танци, съчетават в себе си елегантност и съвършенство.


Пловдив - домакин на кръгла маса на тема „ Алтернативна градска мобилност“

Целта на кръглата маса е да постави в центъра на общественото обсъждане темата за градската мобилност, която е интегрална част от европейския въпрос за развитието на интелигентни градове и е пряко свързана с повишаването на качеството на живот, здравето на гражданите и опазването на околната среда. Напоследък все по-актуална е темата за изграждане на култура за движение. След края на кръглата маса стартира велообиколка с много награди. Във велошествието на Гребната база се включиха заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-областният управител Димитър Керин, пловдивско колоездачно дружество „Цар Симеон 1898“ и десетки ученици по повод Деня на алтернативната градска мобилност.


Кмет на годината 2017

Юбилейната церемония „Кмет на годината 2017“ се проведе за пета поредна година. Единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в България – Kmeta.bg отличи най-добрите кметове. Те бяха определени след онлайн гласуване от гражданите на цялата страна, имащи възможност да изразят позиция си и оценка за работата на кметовете и техните екипи. Вотът стартира на 1 октомври и приключи на 25 октомври 2017 г. Гражданите определиха с вота си най-добрите градоначалници в 10 категории, като във всяка избраха победител за малка, средна и голяма община. Церемонията по награждаването се състоя на 27 октомври и бе излъчена по БНТ. Мисията, която си поставят организаторите е гражданите да се възползват от уникалната възможност да поставят справедлива оценка на градоначалниците, като определят кои са най-добрите кметове, работещи в полза на обществото не само на теория, но и на практика. „Кмет на годината“ е от тези проекти, които мобилизират гражданите и ясно показват тяхната чувствителност към управлението. Конкурсът е изключително полезен, защото увлича кметовете в едно благородно единоборство, а именно в полза на гражданите. Изважда на преден план добрите примери и новаторските проекти. Инициативата се реализира с подкрепата на изворна вода „Бачково“.


„Мисис България“ е най-престижният конкурс за омъжени дами в България. За първи път е организиран в далечната 1991 г. На 27 октомври се проведе 19-тото му издание. Повече от 800 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а специална комисия определи 20-те финалистки, които се бориха за титлите „Мисис България Universe”, „Мисис Бългaрия Europe”, „Мисис България World”, „Мисис България Earth“. Увеличава се интересът към конкурса от страна на омъжени дами с висше образование и престижни професии. Тази година той беше под мотото на международната кампания на Mrs Universe за жени, пострадали от насилие - OneVoice. По време на дефилето се проведе благотворителната томбола в подкрепа на международната кампания. Средствата събрани от благотворителността ще бъдат предоставени на дом за деца със специални потребности.


20-ти Фестивал „Пътят на изгряващите звезди“

20-тото издание на Фестивал за млади таланти "Пътят на изгряващите звезди" се проведе на 22 октомври от 11:00ч., във Военен клуб, гр.Пловдив. На сцената имаше истински сблъсък от емоции - взривяващи, драматични, въздействащи танци; красиви вокални изпълнения; театрално майсторство. По традиция организаторите бяха подготвили томбола за публиката, подаръци за всички участници и невероятно настроение от водещата на шоу спектакъла - Ася Антонова. Наред с положителните емоции и възможността за изява, екипът на фестивала държи във всяко едно издание да утвърждава ценности у младите хора. Затова благотворителността отново беше акцент и в това издание.


Августиада 2017 – Фестивал на виното и културното наследство

От 13-15 октомври 2017 г. в Регионален исторически музей - Стара загора се проведе шестото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2017. Августа Траяна е едно от древните имена на град Стара Загора. Фестивалът е сред водещите в календара на винените изложения от престижния сайт за вино и приключения в Централна и Източна Европа Winesofa. За втори път при провеждането му се избира Царица на Августиада 2017. Дегустацията на богата гама български и чуждестранни вина от водещи фирми завърши с гласуване за най-добрите от тях. Вината получили най-много гласове ще носят знака на Августиада - монета от римско време с лика на император Каракала. Гостите на събитието се докоснаха до кулинарни шедьоври от български шеф-готвачи, автентичната атмосфера беше съчетана с музика, изненади и награди. Комбинацията от прекрасно вино, храна, концерти, лекции, майсторски класове беше допълнена от приятния вкус на изворна вода „Бачково“.


Детски футболен клуб “ОРЛЕТА” e създаден през 2010 г. и има за цел да популяризира спорта и по-конкретно футбола, да подобри здравето и физическата дееспособност на подрастващите от най-ранна детска възраст. Лицензираните треньори от клуба се стремят да ангажират младите, да ги запалят по футбола, да им помогнат при влизането във футболните школи на професионалните клубове. Програмата на ДФК “ОРЛЕТА” е насочена към децата от 4-10 години. В тази възраст се оформя техният характер и те са най-податливи на всякакви влияния. Целта на треньорския състав е да ги привлече да играят организирано футбол, за да ги предпази от опасностите на улицата. Основно и водещо в програмата и метода на работа им е децата да получават удоволствие от това, което правят по време на тренировъчно-възпитателния процес. Футболът е един от спортовете, който развива висока двигателна активност, а с емоциите, които създава е най-интересен и достъпен за децата. Амбицията на „Нова Трейд“ ЕООД е да предостави възможност на повече деца да спортуват и да се занимават интензивно в школата на футболния клуб. Спортът означава здраве и здраво поколение. Компанията вярва, че „здрав дух в здраво тяло“ не е просто сентенция и активно подкрепя българския спорт.


Международна среща за туризъм в Пловдив

Изворна вода „Бачково“ подкрепи провеждането на 9-тата Международна среща за туризъм. Град Пловдив беше домакин на събитието, което се състоя между 4 и 7 октомври. На официалното откриване участваха чуждестранни и български туроператори и медии от общо 16 държави. Ежегодната среща за туризъм е един доказано силен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и региона. През 9-те години, форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес контакти. На събитието се презентира културно-историческото наследство и подобренията в инфраструктурата на Пловдив - най-старият жив град в Европа. Организаторите предложиха на гостите програма, включваща представянето на исторически и археологически забележителностите в града, заедно с природните богатства и спортно-занимателни атракции в района на Гребната база.


Шахматната надежда Вики в топ 4 на Световното

Детето чудо от Пловдив, подкрепено от изворна вода „Бачково“ показа висока класа по време на целия турнир

Пловдивската шахматна надежда Виктория Радева записа престижно класиране на Световното първенство по шахмат като зае 4-о място, то се проведе от 16 до 26 септември в Монтевидео(Уругвай). Вики Радева участва в групата - момичета до 16 г. В крайното класиране шахматистката зае мястото си в топ 10 със 7,5 т. от 11 възможни, шампион е Ани Янг от САЩ. Вики е горда с победата си, като отбеляза, че американският отбор е разполагал с 5 треньори, единият, от които българин. Ученичката от Националната търговска гимназия "Васил Левски" в Пловдив демонстрира висока класа по време на целия турнир, особено впечатляваща бе победата й над бившата еврошампионка Шувалова в 8- ми кръг, където Вики демонстрира страхотна тактика. За съжаление в последните 3 кръга нашето момиче бе с вирусно заболяване, което й попречи да реализира преимуществата си срещу Лара Шулце (Германия) и Софи Сузуки (САЩ), и завърши партиите си с тях - реми.

Винаги зад успехите на един шахматист освен труд и постоянство стои и борбеността и работата със специалист, огромна заслуга за видимия растеж на пловдивчанката има ГМ Александър Делчев - дългогодишен състезател от националния отбор, както и всеотдайният й баща Славей Радев. Виктория е европейска шампионка по рапид, трикратна републиканска шампионка до 16 години, републиканска шампионка за жени по рапид и отборно за жени с отбора на ШК "Локомотив 2000". Най-големият успех на Вики е 2-ро място в света, а сега тя бе на косъм от медала. През следващите 2 години и предстоят 2 участия до 18 години, където Вики е убедена, че има сили и възможности да се окичи с най-ценното отличие. Семейството на Вики е изключително благодарно на Община Пловдив и на фирма „Нова Трейд“ ЕООД за указаната подкрепа.


Майстор-грил Ути даде старт на Седмицата на благотворителността

Благотворителна кулинарна академия под егидата на Община Пловдив се организира на централния площад „Стефан Стамболов" в събота 30.09.2017г. Всепризнатият кулинар Ути Бъчваров даде началото на кулинарната фиеста като атракционът на събитието беше най-голямото барбекю. 1500 вкусни и свежи бургери, поднесени с подарък изворна вода „Бачково“ бяха приготвени от доброволци, а Ути показа майсторските си умения на грила. Кулинарни състезания, атрактивна програма и куп изненади зарадваха пловдивчани. Целият кулинарен театър беше организиран така, че всичко да се случва пред очите на зрителите, за да се убедят, че магията на храната е във вкусните продукти. С голямата си усмивка Ути поддържаше доброто настроение и провокираше желанието на публиката да похапне вкусно. Събраните средства от продажбата на бургерите отиват в подкрепа на благородна кауза, осигуряване работата на Център за деца с аутизъм. Всеки, който закупи бургер дари 3 лв за добрата кауза. Освен забавлението и насладата от вкусната храна и напитка пловдивчани покажаха, че няма по-голяма радост от това да помагаш и да правиш добро.


Забавни игри, томболи и викторини с изворна вода „Бачково“

Със своеобразен ритуал по посрещане на есента, изпратихме последните часове на отминаващото лято. Към аромата на есента, добавихме безценността на изворната вода по време на празника „Есенно равноденствие“. Според народните вярвания, това е един особено магичен ден, който посрещаме с надеждата за по-добър свят. И специално за празника, талантливите деца ни зарадваха с прекрасните си изпълнения, водещ на събитието беше Ася Антонова. Публиката се включи в забавата със закачливи игри и викторини. А танцов ансамбъл ни потопи в магията на народните танци.


Да изчистим България заедно

Тазгодишната акция "Да изчистим България заедно" се превърна в най - мащабната до момента. Данните на Министерството на околната среда и водите сочат, че са депонирани над 1800 т отпадъци в цялата страна. Доброволците са с 40 000 повече от миналогодишните, сред които и екип на Изворна вода "Бачково". Рекордно участие е отбелязано в областите Враца, Плевен и Благоевград. Всеки един участник в кампанията е събрал средно 60 кг отпадъци. Наш екип се включи в почистването на 16 - километрово трасе от язовир Бебреш до прохода Арабаконак.


Международна колоездачна обиколка на България

66-ата Международна колоездачна обиколка на България стартира на 3 септември. Стартът беше поставен в София, а победителите финишираха в Пловдив на 9 септември. Тази година организаторите заложиха на нетрадиционна обиколка на България. Първите етапи обикалиха северната част от България, а останалите южната част.

В 66-ата Международна колоездачна обиколка на България участваха 146 състезатели от 15 отбора от Великобритания, Унгария, Румъния, Турция, Беларус, Украйна, Сърбия и Азербайджан, сред които 5 български, включително и пловдивският КК "Цар Симеон 1898". За шест дни изминаха около 850 км в страната. Тази година Обиколката на България е два пъти по-голяма в сравнение с предходната и се проведе в 13 етапа. Градовете, през които преминаха са: София, Троян, Свищов, Търговище, Ивайловград, Кърджали, Твърдица, Елена и Пловдив. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи индивидуалните и отборните награди на призьорите в 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. Той присъства на финала на заключителния етап от Стара Загора до Пловдив (98,2 км), след който се състоя официалната церемония и закриването на състезанието. Организаторите от Българския колоездачен съюз поканиха всички победители - българи през годините на самото награждаване. Изворна вода „Бачково“ подкрепи провеждането на всички етапи от обиколката.


Триатлон за купа „Пловдив” с любезното съдействие на изворна вода „Бачково“

Спортен клуб ”Три-екстрийм” - Пловдив и Община Пловдив организираха за седма поредна година състезание по триатлон за купа „Пловдив”, което се проведе на спортен комплекс „Гребна база” Пловдив на 27.08.2017г. По време на състезанието публиката се запозна с историята и особеностите на спорта триатлон и възможностите за практикуването му в града под тепетата. Триатлонът е изпитание за издръжливост, състоящо се от плуване, колоездене и бягане, като дистанцията на всяка дисциплина може да варира. Целта е състезателите да финишират с най-бързо време, преминавайки през всички дисциплини, като времето за преминаване от една към друга дисциплина също се отчита в общото време. В горещия летен ден, състезателите увеличиха своята издръжливост с изворна вода „Бачково. Първата дистанция след откриването на състезанието е 1500 м плуване – 40 км колоездене- 10 км бягане за юноши и девойки от 9.30 часа. Надпреварата включва още дистанция за аматьори 350 м плуване – 15 км колоездене – 3 км бягане, триатлон за деца – 100 м плуване – 5 км колоездене – 1 км бягане, масов старт – 50 м плуване – 5 км колоездене – 1км бягане и старт щафета – 50 м плуване – 5 км колоездене – 1км бягане.


Бачковският манастир – извор на чудеса

Изворна вода връща вековна традиция по време на Богородица в светата обител

Бачковският манастир е едно от най-мистичните места в България. От векове на него се стичат хиляди миряни, които се докосват до магнетизма на светата обител. За нея се носят редица легенди за чудеса, които са извършени през годините. От изцеление на нелечимо болни до зачеване на безплодни жени.

На 15 август тържествено се отбелязва храмовият празник на манастира - „Успение Богородично”.

Поклонниците разкриват болките и страданията си пред чудотворната икона и духовно окрилени се връщат по домовете си. От векове за иконата в Бачковския манастир се говори, че е спасила мнозина вярващи. Силата й е да помага на болните и бездетните, затова ликът на Божията майка се смята за чудотворен.

По традиция още от предния ден стотици вярващи се стичат от различни краища на страната, като манастирът е отворен през цялата нощ и голяма част от хората остават да пренощуват на територията му.

Красотата на региона, не се изчерпва само със светата обител. Бачковският балкан е изпълнен с природни чудеса и чисти извори. Там, на 1,5 км от манастира изворна вода „Бачково”. През вековете тези извори са давали живителна течност на миряните, посещаващи втория по големина манастир в България.

От няколко години изворна вода „Бачково” продължава вековната традиция и се грижи за всички, решили да се докоснат до чудотворната икона, като получат бутилка вода. Тя блика от естествен извор, напълно натурална и е подходяща за цялото семейство.

Природно обусловеният състав и съдържание на минерали и соли в изворна вода “Бачково” я прави изключително подходяща за развитието на деца от най-ранна възраст до столетници и позволява консумацията й без ограничение. Изворната вода комбинира две предимства – алкално-киселинен баланс и пренасяне на енергия от планински извор, а именно естествен каптиран извор, разположен в резервата.


За трета поредна година сдружение „Пловдив бяга“ организира любителско планинско бягане „Смолянски езера 2017“ със съдействието на Община Смолян. Основен спонсор и партньор на събитието е изворна вода „Бачково“. Трасето е същото, по което преди две години се проведе световното първенство по планинско бягане за юноши. Минава през три езера, както и през дървото, на което е изографисана лирата на Орфей. Дистанции са три, в зависимост от възможностите и желанията на участниците – 1, 3 и 5 обиколки. На старта застанаха както състезатели, така и любители. На различните дистанции (от 1.80 км. - до 9.00 км.) завършиха 10-ма участници, като над всички отново бе Гено Увардов с време 52 мин.и 12 сек. Планинското трасе е с денивилация около 700 м. Намеренията са догодина планинското бягане да бъде до връх Снежанка и обратно.


С атрактивни игри и концерт Пловдив отбеляза Международния ден на младежта. На 12 Август – Община Пловдив, организира хепънинг с игри и парти в Градската градина. Десетгодишната традиция беше продължена с множество отборни логически игри. Тази година той беше под мотото „Разчупи се” и предизвика младите хора в града да преживеят една наистина нестандартна отборна надпревара, откривайки интересни факти за себе си и своите умения. Успоредно с това за любителите на настолните игри имаше възможност да играят и да се забавляват във Виенския павилион с над 10 ролеви и ситуационни игри. Празникът завърши с рок концерт на групите Red Tigger u Noisy Bastardz.


Пловдив е домакин на Балканска купа по колоездене на писта за мъже до 23-годишна възраст

Изворна вода "Бачково" подкрепи спортното събитие, на което Пловдив стана домакин за първи път - Балканска купа по колоездене на писта за мъже до 23-годишна възраст и мъже „Елит“. Oрганизатори на надпреварата са колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“.

Състезанието се проведе в многофункционална спортна зала „Колодрума“ на 30 юли. То е включено в календара на Балканския и Българския колоездачен съюз. Първото издание на Балканската купа е открито за участие и затова се събраха много от най-добрите пистови бегачи не само на Балканите, но и от Европа. Поканени бяха елитни колоездачи от 9 страни, между които Гърция, Румъния, Украйна, Словения, Словакия и Чехия.


Световно първенство по гребане, 19-23 юли 2017 г.

Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години стартира в Пловдив от 19 до 23 юли. За шампионата на планетата през 2017 г. са акредитирани точно 2017 души! Те са представители на 56 страни. 854 са състезатели, разпределени в 326 лодки. за перфектното провеждане на състезанието се погрижи екипът на изворна вода "Бачково".


Европейско първенство по кану-каяк и паракану, 14-16 юли 2017 г.

Пловдив единодушно бе избран за домакин през 2017-та година на Световното първенство по гребане за младежи до 23-годишна възраст (2017 World Junior Championship Under 23). Това стана по време на редовния конгрес на Международната федерация по гребане (FISA), който се провежда в Амстердам, Холандия. 780 състезатели от 36 държави ще участват на Европейското първенство по кану-каяк и паракану за мъже и жени. Европейското по кану-каяк и паракану ще е от 14 до 16 юли. За първи път на състезание ще участват и параспортисти. Изворна вода "Бачково" и "Нова Трейд" ЕООД подкрепи провеждането му.


Турнир по плажен волейбол - Гребна база Пловдив


Старт на кампанията „Да сме здрави” в детските градини на община Пловдив за седма година

На 15 февруари бе открита кампанията на образователната кампания за здравословно хранене и нужда от спорт „Да сме здрави”, която се провежда в детските градини община Пловдив за седма поредна година. Стартът бе даден в ДГ „Таня Сивичева” от кмета на район „Тракия” г-н Костадин Димитров и г-жа Донка Щилянова, началник Дирекция „Образование” в община Пловдив. Кампанията е безплатна за децата и е част от образователната политика на община Пловдив.

Чрез развлекателни игри децата се запознават с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни, както и за нуждата от разнообразния им прием. За малчуганите са осигурени разнообразни полезни награди- консерви със зеленчуци, екологични торбички за пазаруване и книжки за оцветяване със здравословни рецепти от Bonduelle, както и бутилка изворна вода „Бачково” и играчки за всеки.

За първи път кампанията включва и безплатна среща-консултация за родителите със специалист по здравословно хранене, който ще изнесе беседа на тема „Профилактика и превенция за здравето на децта чрез храната" във всеки район на град Пловдив по предварително обявен график.

През последните шест години кампанията „Да сме здрави” на община Пловдив е обхванала над 25 000 деца и техните родители. През 2017 тя ще обхване 56 общински детски градини с над 5000 деца.


Изворна вода Бачково подкрепи провеждането на ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР с школите от гр.Пловдив който ще се проведе на игрищата на Младежки център – Гребна База от 17 февруари до 12 март 2017 г​.


"Изворна вода Бачково" подкрепи провеждането на 8-мия международен фестивал "Криле на интелекта", който беше насочен към развитието на интелектуалния и физически потенциал при децата. Той беше проведен от 29 октомври до 1 ноември в Гранд хотел Пловдив.

Организатори са Шахматен клуб „Пловдив“, с любезното съдействие на Община Пловдив и БФШ. В различните мероприятия от програмата на фестивала се включиха около 200 деца от които 25 деца от Румъния, 10 деца от Сърбия и пет от Турция. Включиха се и около 80 мъже и жени любители на шахматната игра. В програмата на фестивала бяха включени четири шахматни турнира, инициатива „Опознай своите възможности“.


"Изворна вода Бачково" за четвърта поредна година ще дари средствата за наградния фонд на състезателите в състезание по математика „Бобър” за учебната 2016-2017 г.

Състезанието ще се проведe on-line на 6 ноември 2016 г. (неделя) от 10:00 до 14:00 часа.

Включва две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас.

Желаещите ученици трябва да се обърнат към своя учител по информатика за предварителна регистрация. "Бобър - България" е част от масовото международно състезание "Бобър" за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност.

У нас се организира от Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика на БАН, с одобрението на МОН и с подкрепата на "Изворна вода Бачково". Подробна информация може да видите в сайта на състезанието http://www.math.bas.bg/bbr/.​


ИЗВОРНА ВОДА БАЧКОВО подкрепи провеждането на събитието Годишни награди на Световната федерация на журналистите и писателите в областта на туризма –FIJET ,, Златната ябълка " което се проведе от 07 септември до 11 септември 2016 г.​


"Нова Трейд" - производител на Изворна вода „Бачково“ дари компютърна зала по повод деня на детето

1 юни, 2016 г., гр. Пловдив - От днес децата в комплекса за социални грижи „Олга Скобелева“ ще имат възможност да развиват своите компютърни умения в обновена компютърна зала. Дарението е направено от компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“ – „Нова Трейд“. Залата е напълно ремонтирана и разполага с 10 нови компютъра.

„Като социално отговорна компания винаги сме се стремили да бъдем полезни на обществото. Надявам се, че днес подпомагайки усилията на комплекса и дарявайки малките откриватели с тази нова модерна компютърна зала, ние от фирма „Нова Трейд“ ще подпомогнем правото им да бъдат част от един по-добър свят, в който да растат достойно и информирано.“, каза г-н Иван Иванов, финансов директор на „Нова Трейд“.

Церемонията по официалното откриване беше съчетана с честването на международния ден на детето – 1 юни. По повода беше организиран и FLASH MOB, под надслов „Аз участвам“, в подкрепа на правото на децата да участват във вземане на решения. В него се включиха всички 110 деца от социалните услуги на Комплекса и деца от други институции. Те получиха и специални подаръци от изворна вода „Бачково“. След това част от малчуганите имаха възможност първи да тестват обновената компютърна зала като нарисуваха на новите компютри рисунки на тема „Природата и водата“.

По време на събитието кмета на район Южен - Борислав Инчев и г-жа Нина Гаргова, директор на КСУ "Олга Скобелева" изказаха своята признателност към дарителите, а децата им връчиха специално благодарствено писмо. Сред официални гостибяха и Веселин Козарев, заместник-кмет на район Централен, както и представители на неправителствени организации, доброволци и държавни институции, свързани с грижата за деца.


Нова Трейд ЕООД е водеща компания за производство и търговия на безалкохолни напитки и бутилира изворна вода „Бачково“. Дружеството е създадено през 1997 год. и близо 20 години предлага своя изключително богат асортимент, произведен по най-високи стандарти на българския и световните пазари. Компанията е социално ангажирана и политиката й е насочена към подпомагане на обществения, спортния и културния живот в страната. Партньор е на множество инициативи и конкурси, насочени към насърчаване на млади таланти в различни области. Специално внимание обръща и на образованието, свързано с информационните технологии.

Събития

През 2016г. се възобновява мъжкият отбор на клуба. През първата година печели Висшата лига на страната и се класира за Супер лигата по волейбол. През сезон 2018-2019 печели купата на България, става вицешампион на страната и печели сребърни медали на Балканската купа, а през 2019-2020 печели Купа България и Суперкупа на лигата. Успех, момчета и смело напред, а ние от „Нова Трейд“ ще се погрижим за вашата здравословна хидратация!

OPERA OPEN 2020 продължава десетилетните традиции за оперни спектакли и концерти на сцената на Античния театър в Пловдив като изданието тази година е с фокус големите български имена в оперното изкуство. Гости на фестивала ще са четири генерации изпълнители, прославили България на най-големите оперни сцени по света. Примата Райна Кабаиванска лично ще присъства, за да отбележи 20 годишен юбилей на своя международен майсторски клас в НБУ и да представи италианската звезда Витория Йое, която е преминала през школата на легендарната българка. Още една пловдивчанка - мецосопраното Мариана Пенчева, с дългогодишна кариера в най-големите европейски оперни театри, включително Ла Скала, ще си партнира със световноизвестния Кирил Манолов, който бе провъзгласен за "Музикант на годината 2019" след ролята си във "Фалстаф" на Опера Пловдив. Един от най-актуалните български тенори с участия в Европа, Северна Америка и Азия - Камен Чанев, ще участва в откриващия Гала спектакъл "Вратите на съня". Мултижанровата платформа OPERA OPEN на Опера Пловдив посрещна на Античния театър в Пловдив едни от водещите солисти на най-големите оперни и балетни сцени. Имена, като Паата Бурчуладзе, Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия, Хосе Кура, Елизабет Стрид, Доната Ломбарди, Алберто Газале, Кристиан Бенедикт, Лила Лий, изпълнители от „Фолксопер“ Виена и Оперетата на Будапеща, премиер балетисти от „Болшой театър“ и много други. „Нова Трейд“ продължава традицията да подкрепя развитието на културата и изкуството.

Кампанията ни за поредна година се стреми да напомни за важността от приема на вода. Като част от нея всеки пациент, изписан от лечебните заведения ще получи безплатно изворна вода "Бачково" от 1.5л през месеците юли, август и септември като символ на доброто здраве, както и това на цялото семейство. Тази година кампанията е с акцент на семейното здраве, тъй като „Бачково“ е подходяща за ежедневна употреба от всички възрасти.

Безплатната изворна вода ще бъде раздавана на всички пациенти от болничната група на „Булфарма“ –УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“ - гр. Пловдив, МБАЛ„Бургасмед“, Медицинскa структура „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера. В рамките на съвместната кампания ще бъдат раздадени общо 31 хиляди бутилки изворна вода „Бачково“ от 1.5 литра. През месец септември, който традиционно се свързва със старта на Учебната година малките пациенти на педиатричните отделения в болниците ще получат и забавно-образователен лист за оцветяване, обучаващ по увлекателен начин децата относно правилното хранене и хидратация.

Водата е живот, а Вашето здраве е приоритет за нас. Именно затова специалистите напомнят: особено през летните месеци, не забравяйте да увеличите приема на вода с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.

В условията на усложнената епидемиологична обстановка „Нова Трейд“ дари изворна вода „Бачково“ на лечебните заведения от групата на „Булфарма“ ООД. УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ„Бургасмед“ получиха дарение от 1500 бр от 1,5 л за всяка болница, а Медицински център „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера по 1000 бр от 1,5л от най-ценната течност за пациентите и персонала на лечебното заведение. Като социално отговорна и обществено ангажирана компания, и в израз на солидарност „Нова Трейд“ подпомога болниците от групата на „Булфарма“ ООД като се погрижи за доброто хидратиране на пациентите по време на престоя им в лечебното заведение, от наша страна изказваме признателност към работата на медицинските работници, благодарим за положените им усилия, посветени на опазването на здравето ни.

Как да се хранят по-здравословно, кои храни са по-полезни и кои не толкова, показаха децата от детска градина „Малкият принц“. Поводът беше стартът на 9-ото издание на кампанията „Да сме здрави” в детските градини на община Пловдив. Тя беше открита от заместник-кмета Стефан Стоянов и началника на отдел „Образование“ Донка Щилянова. Под формата на разнообразни и интересни игри децата успяваха да разделят здравословните от нездравословните продукти. Те се запознаха с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни и нуждата от разнообразния им и балансиран прием през деня. Кампанията е безплатна и е част от образователната политика на община Пловдив за хлапетата в ранна детска възраст. Тя е и в съответствие с въвеждането на обучение, възпитание и социализация на децата в общинските детски градини чрез прилагането на метода Монтесори. Децата от ДГ „Малкият принц“ редиха пъзели с плодове и зеленчуци, играха на здравословен магазин, в който само избират продуктите и сортират храните като полезни и вредни.За всички деца има осигурени и разнообразни полезни награди, ние от Нова Трейд зарадвахме малчуганите с образователна листовка за оцветяване, която по забавен начин учи как да се храним здравословно и колко вода да приемаме. За правилната хидратация на всички деца в предучилищните групи, компанията ще подари изворна вода „Бачково“ от своята детска линия. Веселото настроение на празника беше допълнено от новата детска визия на бутилката с красиви цветни капачки и забавни етикети. В рамките на инициативата ще се проведат и безплатни срещи и консултации за родителите със специалисти по здравословно хранене. През 2019 година кампанията „Да сме здрави“ ще обхване над 6000 деца от 61 общински детски градини.

За трета поредна година здравните заведения от групата на „Булфарма“ООД и изворна вода „Бачково“ провеждат съвместна инициатива „Водата е здраве“. В социалната кампания се включват УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ„Бургасмед“, Медицински център „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера. През месеците юли, август и септември всички болници ще получат като дарение общо 31 хиляди бутилки изворна вода „Бачково“ от 1.5 литра за своите пациенти.

Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за човешкия организъм. През лятото необходимостта от хидратация е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация чрез потта посредством отделянето на големи количества вода. Именно затова специалистите съветват, особено през горещите месеци да се увеличи приемът на течности с цел избягване дехидратацията на тялото и последващите от нея здравословни проблеми. Поддържане баланса на соли и минерали е от първостенна важност, тъй като човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.

Пациентите с хронични заболявания, със сърдечно-съдови заболявания, приемащи антихипертензивна терапия, диабетиците, хората с наднормено тегло, както и бременните трябва да бъдат особено предпазливи при излагането си на слънце и високи температури.

Всички здравни заведения в групата на „Булфарма“ осигуряват прохладни и комфортни условия в болничните помещения през летните месеци. Следвайки препоръката на лекарите през лятото да се приема поне 1.5 литра вода на ден, всеки приет в болниците пациент ще получи една голяма бутилка изворна вода „Бачково“. Водещото предимство в състава й е нейният показател pH 7.23, неутралната му стойност и ниската обща минерализация позволяват ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен в Родопи планина и се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода. Бутилирана до извора, в супермодерен завод, оборудван с високотехнологична система, водата остава недокосната от човешка ръка през целия процес, гарантирайки естествен и неповторим вкус.

OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив е мултижанрова платформа, която е „отворена” за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц. Лятната програма с над 30-годишна традиция е със силно международно участие на солисти, режисьори, диригенти и хореографи от най-големите оперни театри в света. OPERA OPEN развива мащабен международен туризъм и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалната програма на OPERA OPEN през 2019 г.ще бъде наситена с гастроли на световни имена. Античният театър ще срещне публиката с универсалния артист Стефано Пода през юни. Премиера на неговия „Орфей и Евридика ” ще обедини барокови творби за митичния певец със знаци от античното наследство на града, с тракийски митове и ритуални посвещавания, с етносите на многоликия Пловдив. Друго лице на изтънчения италиански режисьор ще ни припомни европейската продукция на Театро Реджо Ди Парма и на Опера - Пловдив „Силата на съдбата”. Две от най-популярните класически заглавия – „Риголето” от Верди премиерна продукция и „Лебедово езеро” от Чайковски с участието на солисти от Болшой театър са акцентите в програмата за юли; тогава, когато и световно известния тенор Хосе Кура ще изпълни коронната си роля в „Отело” от Верди. OPERA OPEN ще продължи и през август месец с повторение на летните премиери – „Орфей” и „Риголето”, както и международна Балетна Гала с фрагменти от популярни балетни творби. За да удовлетвори зрителите с чувство за традиция, OPERA OPEN ще бъде закрита с „Аида” от Верди. Мисията на “Нова Трейд“ е да подпомагаме развитието на разнообразното и стойностно изкуство и култура. Дългосрочната ни стратегия е изградена върху идеята за подкрепа на голяма част от събитията в културния календар на страната ни.

Пловдивското Колоездачно Дружество "Цар Симеон" е едно от най-старите колоездачни дружества в България. Учредено на 11 март 1898 година. Дружеството е организация в обществен интерес и извършва обществено полезна дейност - организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност по спорта колоездене, подпомагане на социално слабите, инвалидите, нуждаещите се бивши спортисти по колоездене, подпомагане за тяхната социална интеграция и личностна реализация. ПКД "Цар Симеон" е член на Български колоездачен съюз. Многобройни са отличията, които са спечелени от колоездачите, носещи гордо фланелката на колоездачния клуб. Изпълнителният директор Йордан Зашев, треньорите, начело с Петър Павлов, както и хората свързани с тях, правят всичко по силите си за просперитета на клуба и за израстването на младите момчета като състезатели на световно ниво. Пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон" е едно от малкото в страната, в чийто състав влизат колоездачи от всички възрастови групи. Клубът разполага с много добра материална база. Осигурени са велосипеди за всички състезатели от различните възрастови групи. Велосипедите са съобразени с изискванията на различните дисциплини. За нормалното протичане на тренировъчния и състезателния процес, колоездачното дружество е осигурило всички необходими ресурси като екипировка, обсужващи автомобили и т.н.

А това са една малка част от успехите на клуба за 2018 г:

  • "Цар Симеон 1898" стана национален шампион на България на писта за юноши старша - пловдивският тим извоюва отборната шампионска титла, след като спечели златните медали в традиционно тежката дисциплина 4 000 метра отборно преследване, където отвя основния си конкурент за първото място – „Хемус“ – Троян. Големият успех донесоха младите таланти на „царистите“ Иво Узунов, Трайко Черпоков и Венцислав Попов. До титлата държавен шампион „Цар Симеон 1898“ стигна и след други 3 спечелени индивидуални шампионски титли, 5 сребърни медала и 4 бронзови отличия в личния шампионат.
  • България с нови 3 шампионски титли на Балканиадата на писта "Колодрума" в Пловдив - в герой за нашите национали се превърна Радослав Константинов, който извоюва два златни медала в престижните олимпийски дисциплини „издръжливост по точки“ и „омниум“. Още една титла добави спринтьорът Мирослав Минчев – на 1000 метра от място. Националите в състав: Николай Станчев, Радослав Константинов,Мирослав Минчев станаха вицешампиони в отборния спринт, след силния тим на Румъния.
  • Първа шампионска титла за България на Балканиадата на писта в Пловдив, Ники Генов - балкански шампион на скрач. 20-годишният пловдивчанин приложи отлична тактика и изкова победата със силен финален спринт. Трети остана друг българин – състезаващият се във френския „Мартиг“ Радослав Константинов, който после прибави и още един бронзов медал – в дисциплината „темпови обиколки“. Генов по чудо изпусна и втора шампионска титла при мъжете в една от най-атрактивните дисциплини – „издръжливост чрез елиминиране“, където стана вицешампион.
  • "Цар Симеон 1898" с отборна шампионска титла на писта на държавното в Пазарджик - Колоездачите на "Цар Симеон 1898" (Пд) спечелиха отборна шампионска титла на България на завършилото в Пазарджик държавно лично-отборно първенство на страната на писта за юноши младша възраст. Пловдивският тим извоюва златото в традиционно тежката дисциплина 3 000 метра отборно преследване. Големият успех донесоха младите таланти на „царистите“ Дамян Иванов, Дениз Рюстемов, Костантин Маринков и Мюмюр Балабан, с главен треньор Петър Павлов.
  • Колоездачите на "Цар Симеон 1898" станаха национален отборен шампион на България. В голямата звезда на държавния шампионат се превърна младежкият национал на "Цар Симеон 1898" Николай Генов, който извоюва две шампионски титли при мъжете до 23-годишна възраст – в дисциплината индивидуално бягане по часовник и в общия старт. В категория „мъже – елит“, „царистите“ в състав: Николай Генов, Пламен Димов, Иван Ажи, Йордан Андреев и Христо Христов станаха отборни вицешампиони на шосе, като в крайното отборно класиране бяха изпреварени единствено от тима на „Несебър“. При юношите старша възраст Трайко Черпоков, Венцислав Попов и Иво Узунов извоюваха отборната шампионска титла на „Цар Симеон 1898“.
  • Колоездач на “Цар Симеон 1898“ втори на планинския велотур „Витоша 100“. Младият колоездач на „Цар Симеон 1898“ Венцислав Попов завърши на престижното 2-ро място на традиционното планинско състезание „Витоша 100“, във възрастовата група за младежи до 18 години. Популярната още като Велообиколката на Витоша надпревара събра повече от 1200 маунтин байкъра от страната и чужбина и бе органирано от Природен парк Витоша.При мъжете колоездачният ас на шосе - Александър Алексиев, който се състезава във Франция, бе безапелационен и стана първи с рекорд на трaсето.
  • "Цар Симеон 1898" стана държавен шампион на шосе при юношите. Големият успех на пловдивския тим донесоха младите таланти Дамян Иванов, Дениз Рюстемов, Костантин Маринков и Мюмюр Балабан, с главен треньор Петър Павлов. Надпрератата бе за купа ”Васил Левски” и се проведе в Луковит и региона, като събра колоездачи от всички центрове у нас.

Наскоро се навърши 1 година от рестарта на Детско-юношеската школа на ФК Хебър 1918. Това е поводът да разговаряме с директорът на „академията” Спас Спасов. С него се срещнахме преди едно от заниманията на подрастващите на спортна база „Георги Бенковски”.

Г-н Спасов, наскоро отбелязахте 1 година от дейността на възродената ДЮШ на Хебър. Спомняте ли си какво имаше тук преди 12 месеца, когато започнахте работа с колегите си от новия треньорски екип на школата?

Разбира се. В гарнитурите на Хебър имаше не повече от 50 деца, които бяха ангажирани за участие в областните детско-юношески футболни първенства.

Треньорите бяха 3-ма, а базата меко казано занемарена.

За тази една година работата беше концентрирана в 2 основни вектора – модернизиране на базата и селекциониране и подготовка на младите ни футболни таланти.

В момента в школата на Хебър има вече над 350 деца, от които 100 са в Спортно училище.

Те са разпределени в различните 17 групи – подготвителни, деца, младша и старша възраст. За тяхната подготовка се грижат общо 12 треньори. В това число двама на вратарите, 1 кондиционен и 9 за различните възрастови групи.

Една част от момчетата участват в Пловдивските първенства за футбол - 5, 7, 9, 11, където съперници са им представителни формации на Ботев(Пд), Локо(Пд), Спартак(Пд) и други тимове.

По-големите - U 15 и U 19 участват в елитните първенства на зона „София”. Единствено формация U 17 e член на областното футболно първенство.

Наскоро обявихте пореден спонсорски договор. Ваш партньор е вече и фирма „Нова трейд”, която ще доставя за нуждите на клуба изворна вода „Бачково”?

Да, така е. Радвам се, че вече и ние ще ползваме продуктът на „Нова трейд”. Тук е мястото да се каже, че не сме се доверили случайно на марката „Бачково”. Тя се утвърди на българския пазар като една от качествените води.

Количествата вода, които ще получаваме като част от договора ще задоволят в пълна степен потребностите на школата на този етап.

Какви са наблюденията ви дотук. Имат ли младите момчета вече изградени навици да пият достатъчно вода?

За съжаление – не. Точно на това наблягаме с колегите от от треньорския екип на школата. Обясняваме на децата, че приемането на достатъчно количества вода е важна предпоставка за правилния растеж и развитие на всеки човешки организъм и особено на младите спортисти.

Защото при физически натоварвания се губят големи количества соли и за да се набавят веднага е важно да се пие вода.

А тя трябва да се консумира преди, по време и след тренировка. Разбира се в умерени количества за да не се затруднява функционирането на организма.

Какво според вас беше решаващото за този бум на желаещи млади хора от Пазарджик и региона да тренират футбол в Хебър?

На първо място ще започна с условията. За да искаш желание за раздаване и развитие от един спортист, най-напред трябва да му създадеш условия.

С решителната намеса на общината в Пазарджик и най-вече на кметът ни Тодор Попов за по-малко от 1 година на спортна база „Георги Бенковски” се случиха чудеса.

Към момента клубът има 3 тренировъчни терена с естествена настилка, един модерен изкуствен терен последно поколение и един официален. Реално всички тези игрища и терени в по-малка или голяма степен се ползват от различните формации на ДЮШ-а. Специално за деца и юноши беше изградена и отделна съблекалня.

На второ място идва работата на треньорите, за чиято квалификация и преквалификация клубът се грижи постоянно.

Ние сме един от малкото клубове в България с чуждестранен методист, аташиран основно за нуждите на школата.

На трето място за успеха на този наш модел е стегнатата организация.

Всичко това обединено в едно явно е накарало родителите на тези деца да се доверят на Хебър за обучението и професионалното израстване в бъдеще на младите таланти.

Водата има основополагащо значение за здравето и жизнеността на всеки човешки организъм. Заради по-голямата си активност, обаче при децата обезводняването настъпва много по-бързо, отколкото при възрастните, заради повишената обмяна на веществата. В детския организъм се съдържа повече телесна вода и телесната повърхност е относително по-голяма спрямо теглото, в сравнение със същото съотношение при възрастните. Поради това водата много по-лесно се изпарява през кожата, което би могло по-лесно да доведе до обезводняване, ако не се възстановят водните загуби. Децата не винаги разпознават ранните етапи на жаждата, което ги прави особено уязвими, особено, когато спортуват или играят на открито в най-горещите летни месец. Според педиатрите водата е единствената течност, която трябва да се пие в изобилие, тъй като тя хидратира, няма калории и не може да навреди на зъбите. Детските лекари съветват още:

  • Поощрявайте детето да утолява жаждата си с вода! Подрастващото дете трябва да бъде възпитано да пие вода и да знае, че тя е най-добрата напитка. Пиенето на вода трябва да се превърне в естествен процес, който да осигури правилното функциониране и израстване на детския организъм.
  • Винаги избирайте за детето вода с ниска минерализация, неутрално pH и с ниско съдържание на флуор(под 0,7ml/l). Това количество е достатъчно за профилактика на кариеси и не създава риск от натрупване на флуор в организма.
  • Предлагайте вода на детето през целия ден, а не само при поискване, особено през горещите летни дни.
  • Дайте личен пример, като се стараете и вие самите да употребявате повече вода. Родителите са тези, от които зависи изграждането на този полезен навик.

Именно защото изграждането на хранителни и питейни навици започва от детството, през този месец съвместната кампания на изворна вода „Бачково“ и болниците от групата на „Булфарма“ ООД е с акцент детското здраве. Всички малки пациенти на педиатричните отделения ще получат забавно-образователен лист за оцветяване, обучаващ по увлекателен начин децата относно правилното хранене и хидратация.

Кампанията на здравните заведения от групата на „Булфарма“ООД и изворна вода „Бачково“ се провежда за втора поредна година. В социалната кампания се включват УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ„Бургасмед“, Медицински център „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера. През месеците юни, юли и август, всички болници получават като дарение общо 30 хиляди бутилки изворна вода от 1.5 литра за своите пациенти.

Програмата през 2018 г. отново е амбициозна, със силно международно съдържание и участие на солисти със световна кариера. OPERA OPEN 2018 ще се проведе от 23 юни до 29 юли на Античния театър в Пловдив. Лятната програма на Опера Пловдив включва дванадесет вълнуващи заглавия отново с участието на солисти с международна слава. Сред гост-изпълнителите са солисти на Болшой театър в „Лебедово езеро”; Алберто Газале с кариера в Арена Ди Верона в „Отело”; премиер солисти на хърватския балет в „Жизел”, водещото корейско сопрано Хай Йоон Лий в премиера на „Мадам Бътерфлай”; виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис в световния шоу формат Piano Battle; изтъкнатите музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов в проект със страстна аржентинска музика; солисти от Оперетата на Будапеща и от Фолксопер Виена в Оперетна гала; солистката на Виенската Щатсопера Надя Кръстева в коронната й роля на Кармен; очарователното американско сопрано Джоана Паризи в „Трубадур”; българските певци със световна кариера Александрина Пендачанска, Камен Чанев, Иван Момиров, Деян Вачков и Крум Гълъбов; диригентът на Кралския филхармоничен оркестър в Лондон – Гжегож Новак, в „Кармен”; майсторите на мюзикъла Орлин Горанов и Мариан Бачев и редица други. В спектаклите участват солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив. В програмата са включени още Софийската филхармония, Държавна опера – Варна и Балетът на Македонската опера и балет. Лятната програма на Опера Пловдив се наложи като водещо събитие в българската музикална сцена със селекцията от спектакли с висока художествена стойност, представени в уникалната среда на Античния театър. Събитието привлича над 20 000 зрители годишно и е отразявано от национални и регионални медии, както и от специализирани международни издания

Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ си подават ръка в нов социален проект

За втора поредна година здравните заведения от групата на „Булфарма“ ООД и изворна вода „Бачково“ започват съвместна инициатива „Водата е здраве“. В социалната кампания се включват УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ „Бургасмед“, Медицински център „Здраве“ - Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ - Велинград, и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ - Пещера. През месеците юни, юли и август всички болници ще получат като дарение общо 30 хиляди бутилки изворна вода от 1.5 литра за своите пациенти.

Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за здравословното функциониране на човешкия организъм и за правилното протичане на жизнените процеси в него. Приемът на вода е важен за запазване баланса на течностите в тялото, а през лятото необходимостта от приема й е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация чрез потта посредством отделянето на големи количества вода. Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода. Именно затова специалистите съветват, особено през летните месеци, да се увеличи приемът на вода и течности с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.

Пациентите с хронични заболявания, със сърдечносъдови заболявания, приемащи антихипертензивна терапия, диабетиците, хората с наднормено тегло, както и бременните трябва да бъдат особено предпазливи при излагането си на слънце и високи температури.

Всички здравни заведения в групата на „Булфарма“ осигуряват прохладни и комфортни условия в болничните помещения през най-горещите месеци. Следвайки препоръката на лекарите през лятото да се приема поне 1.5 литра вода на ден, всеки пациент ще получава една голяма бутилка изворна вода „Бачково“. Изворна вода „Бачково“ е с неутрално рН - 7,23, и с ниска минерализация, които осигуряват естествена и здравословна среда за нормална функция на всички човешки органи.

Съдържанието на минeрaли и соли в изворна вода „Бачково“ отговаря на ежедневните нужди на човешкия организъм и я правят подходяща за ежедневна употреба от цялото семейство без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода „Бачково“ се добива от естествен каптиран извор, разположен в резервата „Червената стена“ в Родопи планина, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Бутилирана до извора, в супермодерен завод, оборудван с високотехнологична система, водата „Бачково“ остава недокосната от човешка ръка през целия процес, гарантирайки естествения и неповторим вкус на кристално чистата вода.

Изворна вода „Бачково“ в съвместна социална инициатива с болниците от групата на „Булфарма“. През изминалия месец юли, настоящия август и предстоящия септември, всеки пациент, изписан от лечебните заведения получава безплатно бутилка изворна вода „Бачково“ от 1.5л. Кампанията за раздаване на бутилки с изворна вода се реализира на територията на всички клиники и отделения на болниците „Софиямед“ - гр. София, „Пълмед“ - гр. Пловдив, „Бургасмед“ - гр. Бургас, „Здраве“ - гр. Пазарджик, „Здраве“ - гр. Велинград и „Проф.д-р Д.Ранев“ - гр. Пещера. Инициативата цели да ни напомни, че водата и здравето са неразривно свързани. Изворна вода „Бачково“ е онзи незаменим елемент, който дарява живот на клетките. Тя участва в преноса на кислород и хранителни вещества до клетките на организма, в обмяната на веществата в организма, в поддържането на телесната му температура. Водата пречиства от токсините и възстановява жизнеността на организма. Затова изворната вода „Бачково“, безспорно е от жизнена необходимост за правилното функциониране на организма, особено през летния период. Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейният показател PH 7.23, който показва неутрална стойност на киселинност, позволяващ ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода ”Бачково“ предлага един висококачествен продукт с неутрално рН, което осигурява естествена и здравословна среда за нормална функция на всички човешки органи. Приемането на достатъчно количество вода е важна предпоставка за правилния растеж и развитие на човешкия организъм. Природно обусловеният състав и съдържание на минерали и соли в изворна вода “Бачково” я прави изключително подходяща за развитието на деца от най-ранна възраст до столетници и позволява консумацията й без ограничение. Изворната вода комбинира две предимства – алкално-киселинен баланс и пренасяне на енергия от планински извор, а именно естествен каптиран извор, разположен  в резерват  “Червената стена” в планина Родопи, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Изворът е разположен в живописната Родопи планина и водата, извираща от недрата му се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска и кристално чиста вода. Чрез постоянен контрол на SGS Insitut Fresenius Германия, най-престижният независим институт за изследване на качеството на напитки и храни, „Нова Трейд“ ЕООД гарантира на своите клиенти безопасността на процеса на бутилиране на изворна вода „Бачково“, нейното качество и контрол на нейния състав. Компанията е единственият производител на бутилирана изворна вода на територията на Република България, чийто продукт е под независимия му контрол. Бутилирана до извора, в супермодерен завод, оборудван с високотехнологична система, водата „Бачково” остава недокосната от човешка ръка през целия процес, гарантирайки естествен и неповторим вкус.

Изворна вода Бачково осигури наградния фонд за конкурсите на списание Математика за ученици 5-7 клас.

Наградите бяха връчени както следва:

  • За 5-ти клас - от доц. Емил Колев (ИМИ-БАН) - председател на журито на конкурса
  • За 6-ти клас - от доц. Руси Русев, главен редактор на списание Математика
  • За 7-ми клас - проф. Петър Драгнев (Indiana-Purdue University in Fort Wayne, USA), победител в конкурса на списание Математика през 1982 г.

На 2-7 май, 2014 г. в гр. Плевен се проведе 31-вата Балканска олимпиада по математика, организирана от Съюза на Математиците в България и Министерство на образованието и науката, и със съдействието на Нова Трейд ЕООД, община Плевен, Института по математика и информатика на БАН и Виваком.

В ДКТ “Иван Радоев“ се проведе церемонията по официалното връчване медалите на отличените участници в ХХХI Балканска математическа олимпиада 2014. Припомняме, че тазгодишното издание бе своеобразен тридесети юбилей на Международното съревнование, проведено за първи път през 1984 година в Гърция.

Участваха отбори от 20 държави, между които освен официалните Балкански страни, присъстваха и Великобритания, Италия, Саудитска арабия и др. 8 от участниците постигнха максималния брой от 40 точки и получиха златни медали, връчени им от кмета на Плевен проф. Стойков.

В отборното класиране първа стана Турция, следвана от първият отбор на България и Румъния. Церемонията по награждаването уважиха и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и народният представител Владислав Николов, секретарят на Областна администрация Плевен – Емил Димитров, както и общински съветници, преподаватели и делегации от страните участнци. По мнението на всички, организаторите от СМБ-секция Плевен се справиха отлично с логистиката и перфектните условия за провеждането на събитието.

На 24-30 април, 2014 г. в гр. Ярославл, Русия, се проведе 40-тата Всерусийска олимпиадата по математика, в която взе участие и български отбор от 6 ученици. Участието на нашия отбор е финансирано изцяло от Нова Трейд ЕООД. В олимпиадата участват над 300 ученика от всички краища на Русия и отбори от България и Китай. Традиционното сътрудничество с руските математици ще продължи и с гостуването на техен отбор на националния кръг на нашата олимпиада по математика, който ще се проведе на 17-20 май в София. Повече информация за резултатите от Всерусийската олимпиада.

ИЗВОРНА ВОДА БАЧКОВО - СПОНСОР НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФЕХТОВКА ЗА КАДЕТИ И МЛАДЕЖИ 03.04 до 12.04.2014 г. град Пловдив

Изворна вода Бачково дари средствата за наградния фонд за състезателите в състезание по математика „Бобър” за учебната 2013-2014 г. – 1 специална награда Преносим компютър и 6 броя стипендии, по три за възрастови групи 6ти и 7ми клас и три стипендии за възрастова група 8ми и 9ти клас. "Бобър - България" е част от масовото международно състезание "Бобър" за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност. У нас се организира от Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика на БАН, с одобрението на МОН. Подробна информация може да видите в сайта на състезанието http://www.math.bas.bg/bbr/.

Изворна вода „Бачково” е генерален спонсор на Националната Волейболна Лига и Купа на България по волейбол.

2013 г. – 2014 г.

Изворна вода „Бачково” е генерален спонсор на ПЛОВДИВСКО КОЛОЕЗДАЧНО ДРУЖЕСТВО "ЦАР СИМЕOН 1898", едно от най-старите колоездачни дружества в България. Дружеството е организация в обществен интерес и извършва обществено полезна дейност - организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност по спорта колоездене, подпомагане на социално слабите, инвалидите, нуждаещите се бивши спортисти по колоездене, подпомагане за тяхната социална интеграция и личностна реализация.

На 27 и 28 юли 2013 г. в Стара Загора се проведе Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени.

Конкурси

Обратна връзка

Уважаеми потребители, ще се радваме, ако споделите с нас дали интернет страницата на Изворна вода Бачково ви е била полезна и интересна, дали е обогатила знанията ви за значението на водата за организма.

За нас ще бъде много полезно да изкажете вашите мнения и препоръки. Уверяваме ви, че ще вземем под внимание и ще се съобразим с всяка от тях.

Форма за обратна връзка

...